Bafra Devlet Hastanesinde Koronavirüs hastalarının son günlerde artmasından dolayı ek servisler açılmaya başlandı.

Bafra Devlet Hastanesinde Covid hastalarının tedavisi İçin açılan servislerde yer kalmadığı ileri sürüldü. Bafra Devlet Hastanesinde şuana kadar Koronavirüs hastaları için 7 ayrı servis açılırken, yoğunluk nedeni ile birkaç  servisinin de açılacağı öğrenildi. Yoğunluğu azaltmak için yeni servisler peş peşe açılırken, bu servislerde tedavi görecek hastalar için de hastaneye yatak sevkiyatı yapıldığı öğrenildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI

Samsun’daki korona vakaların bugüne kadar ki genel dağılımı ve vaka artış hızı hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, il genelinde şimdiye kadar görülen vakaların Yüzde 54’ünün Çarşamba, İlkadım ve Bafra ilçelerinde gerçekleştiğini, özellikle son dönemlerde vaka artış hızı en yüksek iki ilçe olan Çarşamba ve Bafra ilçelerinde yaşayanların şu dönemde çok daha dikkatli olması ve kurallara uyması gerektiğini söyledi.

İlkadım, Çarşamba ve Bafra ilçelerinde yaşanan vakaların özellikle düğün, nişan, cenaze, başsağlığı gibi insanların bir arada daha uzun süre kaldığı ortamlarda gerçekleştiğini belirten Sağlık Müdürü Oruç, tarım mevsimiyle birlikte bölgede yaşanan günlük insan hareketliliğinde bu vaka artışını tetiklediğini vurguladı.