Sendika temsilcileri ve Başkan Şahin sendikal faaliyetler hakkında sohbet edip, karşılıklı görüş alış-verişinde bulundular.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ziyaretle ilgili şu açıklamalarda bulundu:   “Ülkemizde memurlarımızın sendikacılığının ve mücadelesinin yaklaşık 60 yıllık bir tarihi bulunmaktadır. Memurlarımızın sendikalı olması 1961 Anayasasıyla yasallık kazanmış; ilk memur sendikaları 1965 'de kurulmaya başlamıştır. Ancak, memurların örgütlenme hakkı, kısa bir süre sonra 1971’ de Anayasa'nın 46. maddesinde değişiklik yapılarak geri alınmıştır.

Memur sendikacılığı, I990'da fiili olarak yeniden başlamış; özellikle 1992'den sonra çok sayıda memur sendikası kurulmuş; 2001'de memurların örgütlenmesiyle ilgili yasal düzenleme olan 4688 sayılı kanun yürürlüğe girmiştir. Bugün ülkemizde güçlü bir kamu çalışanları sendikacılığı bulunmaktadır. Bafra’mızda da çok güçlü bir sivil toplum kuruluşu yapısı bulunmaktadır. Bafra Eğitim Sen sendikacılık alanında önemli bir sivil toplum kuruluşumuzdur. Her zaman bir araya geldik. Sohbetler ettik. Görüş alış-verişlerinde bulunduk. Bafra için, insanlarımız için hepimiz bir ve beraberiz. Bafra olarak büyük bir aileyiz. Bugün yaptıkları ziyaretten büyük mutluluk duydum. Nazik davranışları için kendilerine çok teşekkür ediyorum.”