Samsun’un Bafra İlçesi’nde tutuklanan ve FETÖ’nün Bafra Emniyeti komiserler imamı olduğu ifade edilen polis şefi itirafçı oldu. FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan polis şefi, Cemaat’in farklı dönemlerde ByLock, Eagle, Telegram ve Tango görünümlü ama değiştirilmiş programlar kullandıklarını söyledi. O polisin ifadesi özetle şöyle:

BYLOCK: Bafra Emniyet komiseri imamlığına atandıktan sonra il emniyet imamı olan Metin, Cemaatçi olmayan emniyet mensupları tarafından takip edildiğimizi, herkesin akıllı telefon alarak telefonlarımıza bir program yüklememiz gerektiğini söyledi. Hepimiz ByLock programını indirdik. Kurulum aşamasında gönderilen 6 haneli kodu birbirimizle paylaşarak, iletişim kuruyorduk. 3-4 ay kadar kullandık. Sonra Eagle isimli programı indirmemizi söylediler. Metin abi kendi bilgisayarından yükledi. Bu programı 2014 yılı ağustos ayından 2015 yılının başlarına kadar kullandık. 2015 yılı başlarında Metin abi Google Play’de benzeri bulunan Telegram adlı programa geçmemiz gerektiğini söyledi, yükleme yaptığı her üyeye bir aktivasyon şifresi verdi.

TANGO: Metin abi daha sonra Telegram yerine Tango isimli programı yükledi. Bu programın aktivasyon şifresinin yanı sıra bizim de belirlediğimiz bir şifresi vardı. Bu şifreyi mesaj gönderdiğimiz kişiye söylemeden karşıdaki kişi mesajımızı göremiyordu. Bu programı da 1.5 yıl kullandık.

MENFİLERİN DİRENCİ KIRILSIN: Darbe girişimini televizyondan öğrendim. Yavuz’a (FETÖ Samsun İl Komiserler İmamı) Tango üzerinden ‘Abi ne oluyor, Türkiye’de’ diye mesaj attım. O da ‘Darbe oluyor’ dedi. Saat 22.40 ve 22.50 sularında ‘Değerli abiler şu an askerler yönetime müdahaleye başladı. Herkes işini gücünü bıraksın bulunduğu yerden arkadaşlarını yönlendirsin ve askerlerin müdahalesine yardımcı olmalarını temin etsin. Direnmesinler, direnen emniyet güçlerine engel olsunlar. Her ilden ve bölgeden yapılan müdahale konusunda bilgilendirin. Askere direnmesin arkadaşlar. Direnenlerin direncini kırsınlar, özellikle Özel Harekât ve Çevikte’kiler askere teslimiyet göstersin. Menfilerin direnci kırılsın’ diye mesaj gönderdi. Şoke oldum.

SABAH 4’TE ÇARK: Sabah 04.00 civarında darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanacağı anlaşılınca Yavuz bana, ‘Bu darbe girişiminin Cemaat’le bir ilgisi yok. Bu, hükümet tarafından düzenlenen bir tiyatrodur’ diye birçok mesaj gönderdi. Ancak ben ilk mesajı gördükten sonra bu darbe girişiminin Cemaat tarafından yapıldığına emin oldum.


Fevzi ÇAKIR/GAZETE HABERTÜRK