Bafra GIAD Başkanı Alper GÜNGÖR, Bafra’mızın sanayi anlamında atılım yapabilmesi ve istihdam oluşturabilmesi açısından Organize Sanayimizin önemi büyüktür. 2013 yılı öncesinde Bafra Organize Sanayisinde sadece 150 dönümlük bir alan firmalara tahsis durumunda iken 2017 yılında ise sadece 150 dönümlük bir arazi firmalara tahsis durumu edilecek vaziyette. buda Bafra’mız ekonomisi açısından gerçekten çok kıymetli bir değer. Son yıllarda özellikle Bafra Ticaret Borsamızın çabaları ile diğer kurumlarımızın desteği Sanayimizde Medikal OSB ve Sera OSB yi duyar hale geldik. Bafra’mız açısından istihdam yaratacak ve aynı zamanda ekonomisine can verecek olan bu projeler her Bafra’lının da olduğu gibi bizler açısından memnuniyetle karşılanmış ve bu projelerde üzerimize düşen bir görev varsada destek vermişizdir. Tabiki bu tarz büyük yatırımları bu bölgeye getirirken bazı aksaklıklar göz ardı edilemez, bölgenin telefon ve internet sorunu alt yapı sorunları gibi sorunlar göz ününe alındığında buradaki işlerin aksaması gibi sorunlar teşkil etmekteydi. Yine Bafra Ticaret Odası Başkanlığı girişimleri ile telefon ve internet sorunu problemlerinin halledilmesi ile çözüme kavuşturulması iletişim konusundaki sorunları gidermiştir. Organize Sanayi için bize düşen görev bölgeye yatımcı çekebilmek vede alt yapısal olarak tespit edilen sorunları olabildiğince ilgili makamlara iletip en kısa sürede hallettirebilmektir. Şu an üzerinde durduğumuz projeler Bafra’mızın marka değerlerini ön plana çıkarmak vede insan günü olarak nitelikli eleman yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. Organize sanayide çalışan istihdam sayısını artırabilmek içinde yatırımcı çekebilmektir. Sizlerle paylaşabileceğimiz bir çok konu var tabiki bu noktada Bafra’mıza katkı sağlayabilecek her ne proje varsa biz destekçisiyiz.

Bafra Karma Ve Medikal İhtisas OSB Müdürü Recai AKCER ise; bölgemizde bir çok yatırımcı gelmiş ve bölgede bugüne kadar, 33 firmaya 42 adet parsel tahsis edilmiştir. Proje aşamasında olan ve yapımı devam eden firmaların üretime geçmesi ile birlikte elbette istihdam sayısında büyük bir atış olacaktır. İnşaatı biten ve faaliyete geçen firmalarımızdan biri olan Fabio Hava Süspansiyon Sistemleri ve Yedek Parça firması şu anda ortalama 150 kişi istihdam etmiş, beş yıl içerisinde de kapasitesini artırarak 500 kişi istihdam edecektir. Diğer firmalar da faaliyete başladıklarında Baframızın işçi istihdam sayısında önemli bir sayıya ulaşacağız. Bafra Organize Sanayi Bölgesi kabuğunu kırmıştır. Yönetimimizin, birlikte çalıştığımız sivil toplum örgütlerimizin, odalarımızın katılımı ve gayretli çalışmalar neticesinde Organize Sanayi Bölgemize ilgi artmıştır. Şu an Bafra Karma ve Medikal OSB’de yatırımlar tüm hızı ve yoğunluğuyla devam ediyor. Buna bağlı olarak da yerlerimiz azaldı. Bu anlamda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar bey’in çabaları büyüktür. Tabiki bu tahsisler devam ederken bölgemizde özellikle ihtiyaç duyulan Doğalgaz eksiğimiz vardır. Bu konununda üzerinde durulması ve Organize sanayimize en kısa zamanda getirilmesi gerekmektedir. Bu anlamda sizlerinde buraya olan ilgisi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir ve bölgemize yapılacak olan her yatırım Bafra’mız için bir kazançtır. Her türlü soruna beraber göğüs gere ve birbirimize kenetlenirsek başaramayacağımız iş yoktur. Netice olarakta Bafra’mızın değerlerini ön plana çıkartabilecek projelerinizi takip ediyor ve sizlere başarılar diliyorum. Tabi şu konuyuda hatırlatmadan geçmeyelim, Organize sanayimizde 22 Mayıs 2017 pazartesi günü Bafra iş ve ihracat geliştirme Merkezi miz açılıyor. Sanayicilerimizin, İş adamlarımızın ve maddi imkanı olupta proje üretme noktasında destek isteyenlerin uğrak yeri olması gereken bu merkezimiz her kesimden her sektörden herkese hizmet verecek özellikle iş geliştirmeler olsun, ihracatta yapılacak geliştirmeler olsun Baframıza bir ivme kazandıracaktır.

Görüşmede Bafra Genç İş adamları Yönetim kurulu Başkanı Alper GÜNGÖR, Başkan yardımcısı Burak ÖZTURAN ve İsmail Coşku DEMİRCAN, Genel Sekreter Anıl GÜNGÖR, Yönetim kurulu üyeleri Efe EREN, Osman ENGİZ, Ferdi KAYA, Dernek Üyelerinden Murat KOPARAN ve Adil ATICI, Dernek Sekreteri Murat SEVER hazır bulundu.