İstişarede Dernek Başkanı Alper Güngör ;
Bafra’mızın En etkin Sivil Toplum kuruluşu olan Bafra Genç iş adamları derneği  Mart Ayında 7.yaşını kutladı. Bu olguya can veren sizlerin nezdinde birlik ve beraberliğimizin sürekli daim olmasını temenni ederim. Bafra’nın geleceğine yön veren tüm varlıkları ile Bafra’nın potansiyellerini harekete geçirmek ve Katma değer yaratmak gayesi ile oluşmuş, gönüllülük birliği esasına göre hareket eden ve tek çıkarı Bölgesi ve Bafra olan derneğimiz ortalama 7 yılda bir çok projeye imza attı. 3.dönem başkanı ve yönetimi olarak her kesim ile temasa geçerek birlikten kuvvet doğar felsefesini ışığında projelerine hayat vermeye ve bölgesine kazanım yaptırmaya devam etti. Bu bağlamda da bölgesindeki diğer gerçekleşen güzellikleri de tebrik etmekten ve teşekkür etmekten de kaçınmadık. Özellikle Bazı gerçekleştirdiğimiz proje başlıkları olarak;

- Tarım üzerine organik gübre projesi- (Solucan Gübresi) müteşebbis heyeti oluşumu; Bu projemiz sonuçlandı ve sayesinde destek verdiğimiz kişi iş hayatına atılarak ekonomiye katkı sağlamaya peşinden de kendisi gibi 7 kişiye daha bu sektörde girişimci bularak insanlara bir iş imkanı kapısı açmıştır.

- Bafra’mızın yöresel ürünlerinin tüm yurda tanıtımı ve gönderilmesi ile ilgili site oluşumu ve Bafra’mızın yerel esnaflarının kalkınması ve oluşturulan bu proje ile bir havuz oluşturularak başka projelere destek verilmesi çalışmalarımız;  bafrayoresellezzetler adındaki bölgemizin yöresel lezzetlerini bu siteden Tekirdağ’dan Hakkari’ye kadar göndermek suretiyle gelişen e-ticaret sisteminde Bafra’mızın da yerini alması ve ekonomimize bir değer katması asıl hedeftir.


 Bafra Pirincini Markalaşma adına atılması gereken adımlar ile ilgili çalışmalar nezdinde oluşturduğumuz 1kg paketler e-ticaret sitemizden satılarak Bafra Pirincinin her yerden ulaşılabilir olduğunu gösterdik, ancak teknik anlamda market raflarına girmediği müddetçe markalaşma yolunca çok büyük bir adım atılamamakta, konu ile ilgili Çeltik Komisyonu Lisanslı Depo konusunu hala gündeme almamaktadır. İlerleyen zamanlarda konu ile ilili umarız bir gelişme oluşacaktır. Biz iş adamları olarak yapabileceğimiz elimizde olan imkanlarla değer yaratmaktı bunuda bu sitede gerçekleştirmiş olduk.

Geçen Sene Bafra Belediyesinin düzenlemiş olduğu Kapıkaya Fest isimli Festivali uluslararası bir ses getirdi, Dünyanın dört bir tarafından ziyaretçi ve sporcu gelerek bölgemizde bir değer oluşturdu. Geçen senede bu çalışmaya sponsor olarak müdahildik. Bu sene ise İştirakçi olarak Kamp alanı Mimari Çizim projesine talip olduk ve Bu planın tüm masrafları derneğimiz ve üyelerimiz sayesinde karşılanarak Proje iştirakçisi olarak Belediyemize destek veriyoruz. Sonuçta Bafra için güzel şeyler yapılmasını desteklemek hem diğer kesimlere örnek olmak hem de daha da iyi projelere imza atmak adına atılan bir adımdır.

Bu bağlamda siz misafirlerimizden istediğimiz şey konunun da özetinde olduğu gibi Bafra sevdalısı biz gençlere destektir. Yapmış olduğumuz yöresel lezzetler sitemizi her gittiğiniz platformda her gittiğiniz davette anlatıp bölgemiz adına destek verebilirseniz bölgemiz ekonomisine de o derece katkı sağlamış olursunuz. Esnafımızın kalkınmasını sağlamak ve bu gelirlerden yine bölgemize yatırıp yapmak gerçek hedefimiz. Bu noktada birlik ve beraberlik içinde bölgemize en iyi şekilde hizmet ederek daha iyi yerlere getirmeye çalışacağımız aşikardır.

Astaş Yönetim Kurulu Başkanı Kaya AŞCI;
1984 yılında başlayan iş hayatından önemli anekdotlar aktararak günümüze kadar tecrübelerini paylaşan AŞCI, bölgemizin tarım anlamında çok imkanlarının olduğunu ancak yeteri kadar değerlendirilememektedir. Kırsal kesimdeki Çiftçimiz, Köylümüz, şehirlere kaçmakta ve esas işinden uzaklaşarak tüketim toplumu kesmine katımakta. Halbuki üretmeden ekonomimiz gelişmez. Şirket olarak bir Aile şirketiyiz ve inanın Bölge için şehir dışında ve şehir içinde bir şeyler yapmaya ismini en iyi şekilde lanse etmeye çalışıyoruz. Yalnız bunu yaparken de bölgemiz için yaptığımız yatırımlar ve bağışlarımız olmadık şeylere sürüklüyor, enerjimizi düşürüyor. Herkes kendi çıkarından değil de bölge çıkarından baksa çok şey değişecek aslında Bafra’da. Buradaki insanımızın biraz daha çalışkan olması gerekmekte.  Çok laf üretiyoruz ama gerçek anlamda iş yapan ve icraat yapan çok az kişi var. Bu zihniyet siz gençlerle değişecektir. Ümitliyim. Özellikle sizlerin bir arada olması ve bir güç oluşturmanız güzel şeylere vesile olacaktır. Bölgede tabi bir çok eksik var. Özellikle Otel diyebilirim. Bununla ilgili bir proje çıkartabilirsiniz. Güzel düşünceleriniz var, bunların bazılarını gerçekleştirmişsiniz, bazıları tasarım aşamasında, ancak şu bir gerçek bu kadar güzide insanın bir arada olması bile Bafra için bir değerdir.