Bafra GİAD Dernek binasındaki görüşmelerde Ak Parti Millet Vekili Orhan KIRCALI, derneğinizin çalışmalarını takip ediyorum, güzel bir birliktelik oluşturmuşsunuz ve bölgenize katkı sağlamaya çalışıyorsunuz .Bafra’da yaptığınız işlerle kendinden bahsettiren genç yapınızla dinamik bir ekibe sahip, Bafra’da etkin bir Sivil Toplum Kuruluşusunuz. Bizlerde bölgemizin gelişmesinde çok büyük çabalar harcıyoruz, bunun en yakın örnekleri Medikal OSB ve Sera OSB gibi Bafra’ya büyük Katma değer katacak projelerdir. Bu projeler faaliyete girdiğinde büyük bir istihdam oluşacak ve Bafra ekonomik açıdan biraz daha rahatlayacak. Tabi ki bunlarda tek başına yeterli olan şeyler değildir. Sizlerinde istihdam konusunda projeler üretip Bafra’daki işsizlik sorununa çözüm bulmanız ve yapacağınız her türlü katkı sağlayacak projeleri beraber gerçekleştirmek suretiyle Bafra için bir Katma Değer oluşturmamız gerekmektedir. Biz bunun için canla başla çalışıyoruz, Sizlerinde bölgeniz için çalıştığını görüyorum ancak inanın daha çok çalışmak gerekiyor. Dedi.

Bafra Genç İş adamları Yönetim Kurulu Başkanı Alper GÜNGÖR ise gittiğimiz her platformda Bafra’mız için neler yapabiliriz, nasıl katkı sağlayabiliriz konuşuyor, görüşüyor bazen de tartışıyoruz. Bölgemize katkı sağlamak derneğimizin asli görevlerinden, sonuçta her üyemiz ekonominin bölgemiz için birer işleyen lokomotifi. Altmış üyesi olan bir derneğiz ve bünyemizdeki iş adamlarının çalıştırdığı personel sayısı ortalama bin sekiz yüz, göreve geldiğimiz ortalama 1 ay önce dedik ki her iş adamımız yanına birer daha personel ilave edecek bu anlamda hem İŞKUR hem de kendi gücümüzle görevde kaldığımız dönem sonuna kadar yüze yakın personel alımı yapmayı hedefliyoruz. Tabi bu başlangıç, istihdam konusunda daha bir çok proje oluşturulacak, özellikle nitelikli eleman konusunda bunu zaten zamanla göreceğiz. Birde bu konu özellikle Meslek liseleri sorunu var, Eskiden bölüm olarak sınavla öğrencilerin isteyerek girdiği Bilgisayar-Elektrik-Elektronik gibi bölümlerin şimdi ortaöğretim başarı puanı ile öğrencilerin direk atanmaları, öğrencilerin istemediği bir bölümü sırf diploması için okuması durumu oluşturuyor ve öğrenci mezun olduğunda maalesef eğitimini aldığı değil çok farklı bir mesleği yapıyor. Meslek liselerinin mezun olduktan sonra iş olarak devlet tarafından Teşvik edilmesi gerekmekte ve düzenlemeye gitmek durumunda. Maalesef şu an en basiti sanayilerde çalışacak çırak kimse bulamıyor, haliyle de ilerleyen zamanlarda usta olması gereken bu çırakların bulunamamasından dolayı USTA yetişmiyor.

Belli bir zaman sonra şu anki ustalar emekli olduklarında inanın sanayimiz nitelikli eleman bulamayacak. Hepimiz için zor bir durum. Tabi ki sadece işler bunlarla sınırlı değil, şehirimizin bir tarih geçmişi var bununla ilgili sosyal ve kültürel anlamda da özellikle eski binaların restorasyonu şehre tarihi bir hava kazandırabilmek açısından etkin bir rol oynayacaktır vede Şehrimize hayat veren bir Kızılırmak Nehrimiz var, şehrin yayılmasını köprüden diğer tarafa doğru yapabilrsek şehrimize hayat veren bu ırmağın bize Doğal güzellik ve CAN vermesi çok daha etkili olacaktır, dedi.

Bafra Belediye Başkanımız Zihni şahin ve Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay YURDUSEVEN ise bölgemizde Sedde projesinden tutunda Organize Sanayideki gelişmelere kadar bir çok projeleri Bafra Ticaret Odamız ve derneklerle sürekli takip etmekte ve ilgili yerlerle gerekli görüşmeleri gerçekleştirerek hayat vermeye çalışmaktayız. Birlikten kuvvet doğar, herkes Bafra için en iyisini düşünüyor biz bundan oldukça memnunuz. Elimizden geldiğince her kesime ve her projeye destek vermeye çalışıyoruz dedi