Hemşehrilerimizinde bildiği üzere ilçemiz 15 Temmuz Demokrasi meydanında 70 ilin yöresel ürünleri adı altında açılan tezgahlarda en önemli misyonumuz olan Bafra sevdalısı olarak gözlem ve değerlendirmelerde bulunduk. Değişik damak tatlarının Bafra’mıza tanıtılması ve bu anlamda halkımıza özel olarak bu hizmetin getirilmesi bu tarz organizasyonların yapılma tarzlarına göre bazen büyük sıkıntılar doğurmaktadır. Ancak alınan tedbirler ve önlemler neticesinde bu tarz organizasyonlar gerçekten akıllarda olumlu etkilerde bırakmaktadır.

       Yaptığımız gözlem doğrultusunda açılan fuarda hemşehrilerimizin sağlığını olumsuz etkileyecek bazı koşullarda üretim olduğunu, belirli kullanım ömrü olan ve daha önce de kullanılmış, sterilize olup olmadığı noktasında şüphe uyandıran pet şişelere doldurulmak sureti ile ürünlerin satıldığını, ayrıca yöresel ürün adı altında Bafralı esnaflarımız tarafından da satılan ürünlerin fahiş fiyatlarla satıldığını gözlemledik.

       Bizim için son derece önemli olan Bafralı vatandaşlarımıza sunulan bu hizmetin ne derece sağlıklı olduğu noktasında Kurumlarımızca gerekli ve yeterli denetimlerin yapılıp yapılmadığı, yöresel fuarın açılmasında gerekli izinlerin ilgili Kurumlarımızdan alınıp alınmadığını sorma gereği duyuyoruz.

       Daha önce de ilçemizde fuar, kermes vb. isimler altında açılan pazarlarda sağlık koşullarının elverişsizliği ve yöresel ad altında piyasa ürünlerinin satıldığı kamuoyunca bilinmektedir. İlçemizin gelişmesi, hayır kurumlarının daha aktif çalışır hale gelmesi ve vatandaşlarımıza daha fazla hizmet sunulması elbette ki derneğimizce de desteklenecek bir durumdur. Ancak vatandaşlarımızın sağlığını, esnafımızın çıkarlarını olumsuz yönde etkileyecek her faaliyetin karşısında dimdik duracağımızın da bilinmesi gerekmektedir.

       Derneğimiz kurulduğu günden bu yana bu misyon ve vizyon ile yol almakta ve bu anlamda çalışmalarına gücüne güç katarak devam etmektedir. Her platformda belirttiğimiz üzere ilçemiz sahipsiz değildir.

       Vatandaşlarımızı konu ile ilgili duyarlılığa, ilgili dernek ve odaları tepkimize destek vermeye ve ilgili Kurumlarımızı da görevlerini yapmaya davet ediyoruz.

      

      

                                                                                  BAFRA GİAD YÖNETİM KURULU