Görme Engelliler Derneği; halkla iç içe olmak, kaynaşmak amacıyla yeni bir faaliyet  daha gerçekleştirecek. Söz konusu etkinlik; Bafra Görme Engelliler Derneği tarafından düzenlenen, Bafra Musiki Cemiyeti' nin vereceği ve Bafra Belediyesi' nin de desteklediği bir Türk Halk Müziği Konseri' dir.

 Şu sıralar büyük bir hızla çalışmalarına devam eden Bafra Görme Engelliler Derneği' nin THM Konseri; 23 şubat 2019 Cumartesi günü, saat 19-00’da Bafra Belediye Kültür Merkezi' nde icra edilecek.

 Bu bağlamda dernek, bağış adı altında Bafra Görme Engelliler Derneği' ne katkı yapmak isteyenler için  davetiye bastırdı. Bastırılan bu davetiyeler, Bafra Görme Engelliler Derneği Yönetim Kurulu' nca; tanesi 10 TL olarak belirlenmiş olup, almak isteyen vatandaşlarımıza dağıtılmaktadır.

 Alınan her bir davetiye Bafra Görme Engelliler Derneği' ne bağış olarak dönecektir. Yapılan bağışlar; derneğin kira, faturalar ve benzeri giderleri için kullanılacak. Gerçekleştirilmesine sayılı günler kalan Türk Halk Müziği Konseri' ne kadın, erkek, yaşlı, genç, çoluk çocuk herkes davet edildi. Herkesin davetli olduğu konsere davetiye almak zorunlu değildir. Davetiye alarak bağış yapmak isteyenler derneğe katkı sağlayabilecek.

Davetiye alarak derneğe  bağış yapmak isteyenler ;davetiyelerini İshaklı Mahallesi, Yeni Hastane Sokak, no: 5 / B, Kat 1 adresinde faaliyetlerini sürdüren, Bafra Görme Engelliler Derneği' ne giderek ya da 0 543 474 05 43 ve 0 554 903 82 45 numaralı telefonları arayarak alabilecek. Vatandaşlar, 23 şubat 2019 Cumartesi günü, saat 17-00’ ye kadar davetiye alarak maddi anlamda Bafra görme engelliler derneğine bağış yapabilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bafra Görme Engelliler Dernek  Başkanı Mustafa Kaplan şunları söyledi: “ Derneğimiz; Allah’ın izniyle Şubat ayının 23’ ünde, yeni bir organizasyon daha gerçekleştirerek, siz değerli halkımızı buluşturacaktır.

 Bafra Musiki Cemiyeti; derneğimiz adına, Bafra Belediyesi Kültür Merkezi' nde, saat 19.00’da bir Türk Halk Müziği Konseri icra edecektir.

 Ben; başta özellikle Bafra Musiki Cemiyeti' mizin başkanı sayın Namık Anarat beyfendi olmak üzere, koro ekibine; cemiyetimizin şefine, yönetim kuruluna ve kısaca her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Çünkü bizlerden herhangi bir hak talep etmeksizin gönüllü olarak böyle bir konseri derneğimiz adına vereceklerdir. Hepsinden Allah razı olsun diyorum. Ayrıca bu organizasyonumuzda bizleri destekleyen, Bafra Belediye Başkanımız sayın Hamit Kılıç bey efendi ve ekibine, Özel Medi Bafra Hastanesi Baş Hekimi sayın Figen Lokumcu  hanfendiye ve yönetim kuruluna, diğer sponsorlarımıza ve hatırlayamayıpta isimlerini sayamadığım gerek maddi, gerekse manevi yönden bizlere katkı sağlayan herkese bütün içtenliğimle teşekkür ediyorum.

Bir de konserimize katılmak isteyenler için davetiye bastırdık. Tabi bizler bu davetiyeleri bağış adı altında ücretli  olarak satıyoruz. Bizler yönetim kurulu olarak her bir davetiye için 10 TL olarak belirledik. “ Benim de bu çorbada bir tuzum olsun , benim de derneğe ufak bir katkım olsun ” diyorsanız  gönül rahatlığıyla davetiye alabilirsiniz.

Siz değerli vatandaşlarımızın duyarlı olduğuna inancım tamdır. Davetiye alarak, derneğimize maddi anlamda katkı sağlayacağınızdan en ufak bir şüphem yoktur. Sırası gelmişken şunu da belirtmek istiyorum. Çünkü yanlış anlaşılmaya mahal vermek istemem.

Bağış adı altnda davetiye bastırdık  ama konserimiz ücretsizdir. Yani davetiye almadan da konserimize katılabileceğinizi  bilmenizi isterim. Tabi alacağınız her bir davetiye derneğimize katkı olarak dönecektir.

Peki neden böyle bir şey yapma gereği duyduk. Bunu da söylemeden  geçemeyeceğim. Biliyorsunuz; derneğimiz siz değerli vatandaşlarımızın yaptığı bağış ve katkılarla ayakta durabilmektedir. Hiçbir yerden, devletimizden yardım falan gelmiyor. İnanın derneğimizin kirası, elektrik, su fatraları ve benzeri diğer ihtiyaçlarını ödemekte çok zorlanıyoruz.

Bunun için sağolsunlar; Bafra Musiki Cemiyeti, bizim yanımızda yer aldı. Hem tüm vatandaşlarımızla iç içe olmak, hem de derneğimizin giderleri için maddi anlamda gelir temin etmek amacıyla böyle bir organizasyon düzenlemeye karar verdik.

Ben,  bu etkinliğin çok farklı bir organizasyon olacağına inanıyorum. Çünkü o akşam herkes eĞlenceye doyacaktır. Bu yüzden konserimizi kaçırmamalarını özellikle tavsiye ediyorum. Yediden yetmişe kadar herkesi mutlaka türk halk müziği konserimize bekliyoruz.

Gelin; o akşam hep birlikte, bütün farklılıklarımızla gönül bağlarımızı birkez daha birleştirelim.”

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra