CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Bafra ile Havza arasında bulunan Kolay, Çakıralan, Ilıca bağlantılı karayolunun durumunu soru önergesiyle TBMM Başkanlığı aracılığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’a sordu.

MAĞDURİYET YAŞANIYOR
Önergesinde Bafra, Havza, Kavak ilçelerine bağlı 65 köy yerleşiminin bu yolun civarında bulunduğuna dikkat çeken Zeybek, "Yolun bakımsız ve yetersiz olması nedeniyle bu bölgede bulunan yerleşim birimleri mağduriyetler yaşamaktadırlar. Daha kısa yoldan Bafra’ya ve Havza’ ya ulaşım sağlamaları mümkün iken yolun yetersizliği nedeniyle buradaki yerleşim birimleri önce kendi ilçelerine ulaşmakta ve Samsun üzerinden ulaşım yapılmaktadır. Yolun bakımsız ve yetersiz olması nedeniyle bölgeden sıkça şikâyetler gelmekle beraber, bu yolu kullanamayan vatandaşlarımız daha uzun mesafeden ulaşım sağlayarak zaman ve enerji kayıplarının yanında Samsun trafiğinde sıkışıklığa neden olmaktadır" dedi.

TRAFİK RAHATLAYACAK
Bafra- Havza arası karayolunun yapılması, yeterli hale gelmesi ile birlikte Vezirköprü, Havza, Amasya ve ilçeleri ile Bafra-Alaçam'ın da bu yolu kullanacağını belirten Zeybek, "Zamandan, enerjiden tasarrufun yanı sıra bölgede yoğunlaşan trafik de rahatlamış olacak. Bu konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hükümetten ve ilgilerden gerekli çalışmayı yapmasını bekliyoruz" dedi.