Bafra'da yeni kurulacak partinin ilçe başkanı olabilmek için eski AK Partili isimlerin Ahmet Davutoğlu ile randevu talep ettikleri, fakat görüşme taleplerine karşılık bulamadıkları öğrenildi. Davutoğlu’nun ve ekibinin ilçe başkanı belirleme kriterlerinde; "ismi yolsuzluğa bulaşmamış, kariyer sahibi, iyi bir teşkilatçı, arkasında kitleleri olan ve partiyi kurarken 5 bin üye getirme" şartlarını karşılayacak biri olacağı da öğrenildi.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

AK Parti'den istifa edip Gelecek Partisi'ni kuran Prof.Dr. Davutoğlu, kurucular listesinde yer alan Mustafa Yeşilyurt'a Samsun'da 'teşkilatı hazırlaması' talimatı verdi.

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mustafa Yeşilyurt, Samsun ve ilçelerinde çalışmalara başladı.

BAFRA’DAN BİR ÇOK KİŞİ İLE GÖRÜŞÜYORUZ

Yeşilyurt ile yapmış olduğumuz görüşmede Bafra ilçe başkanlığı için Bafra’dan birkaç arkadaş ile görüşüyoruz.Daha bir karar vermedik.Görüşmelerimiz devam ediyor dedi.

KÜSKÜNLERİ TOPLAYACAKLAR

Davutoğlu'nun Bafra ekibi, AK Parti'ye küskün olanların ve eskiden Anavatan Partisi'nde siyaset yapanların peşine düştü. Aynı zamanda CHP'de siyaset yapıp daha sonra ayrılan / ayrılmak zorunda bırakılanların ve iş adamlarının, STK temsilcilerinin de bu yeni oluşumlarda olması için ikna edilmesi bekleniliyor.

Not:Edindiğimiz bilgilere göre Bafra’da görev yapan bir Avukatın ilçe başkanlığına talip olduğu genel merkez’in kendisi ile yapılacak görüşmeden sonra karar verileceği öğrenildi.