31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı AK Parti'den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Murat Zorluoğlu'nun, 'Genel Sekreter' olarak Trabzon Yomralı olan Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur'u, İçişleri Bakanlığı'nın olurlarına sunduğu öğrenildi.

Başkan Murat Zorluoğlu'nun, Samsun Valisi Osman Kaymak'ı telefonla arayarak, Kaymakam Ahmet Adanur hakkında bilgi aldığı, Adanur'un bir dönem 'Cizre Belediye Başkanvekilliği' ve 'Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı' görevlerinde bulunmasının bu kararda etkili olduğu öğrenildi. Kaymakam Ahmet Adanur hakkında son kararı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verecek.

BELEDİYECİLİK TECRÜBESİ VAR

25 Aralık 2018'de Bafra Kaymakamı olarak atanan Ahmet Adanur, 2015-2017 yılları arasında Cizre Kaymakamlığı görevinde bulunduğu dönemde, İçişleri Bakanlığı'nın aldığı kayyum atama kararı sonucunda 17 Kasım 2016 tarihinden itibaren de aynı zamanda Cizre Belediye Başkanvekili olarak da görev yapmıştı. Çeşitli ilçelerde kaymakam olarak görev yapan Ahmet Adanur; Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevini yürütmüştü.