Bafra Kaymakamı Halis Arslan Kozağzı mahallesinde 34 gün önce meydana gelen heyelan sonucunda evini terk etmek zorunda kalan Çelik ailesine giderek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

Çelik ailesi, “ toprak kayması sonucunda evimizin ön kısmında çatlaklar oluştu ve evi boşaltmak zorunda kaldık. Eşyalarımızı ise bir arkadaşının deposuna geçici olarak koyduk. Maddi ve manevi olarak çok zor durumdayız. Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum ekipleri tarafından jeolojik etüt raporu doğrultusunda güvenlik açısından tahliye edilmesi istendi ve bizde evi boşalttık. Eşimle birlikte çocuklarımın yanında kalıyorum. Allah'tan gelen bir şey, ne yapalım evimiz heyelandan bu duruma geldi. Mağdur durumdayız.  Bu arada Kaymakamımıza da teşekkür ediyorum. Buraya kadar gelip bizlerle ilgilenmesi yardım elini uzatması bizleri oldukça memnun etti” dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “ mahallerimizde şu ana kadar 7 mahallede kitaplık köşesi ve bilgisayar donanımlı olan kültür hizmet binaları yaptık. Şimdi ise bir tanesini de Kozağzı mahallesinde açmayı düşünüyoruz. Bu arada Kozağzı mahallesinde toprak kayması sonucunda heyelan olması nedeniyle yollarda çökmeler var. Ayrıca Çelik ailesi de bu heyelan nedeniyle zarar gördü. Samsun İl afet ve acil durum ekipleri yapmış oldukları incelemeler neticesinde güvenlik açısından tahliye edilmesini istedi. Tabii ki Çelik ailesi şuanda mağdur durumda.   Evde oturulacak durumda olmadığından dolayı bu evin yıkılması gerekiyor ve zemin etüdü yapıldıktan sonra da çıkacak olan karara göre aynı yere yeni bir ev yapmayı düşünüyoruz” dedi.