Bafra Haber-Devlet 2018 Yılında tarımda yapılacak destekler kapsamında ÇKS'ye dahil olan fiğ eken çiftçilere dekar başına 60 tl destek veriyor.Bu desteği İlçe Tarımdan alamadığını iddia eden çiftçiler İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun’un görevden alınması için imza kampanyası başlattı.

İddia'ya göre Fiğ desteği için Bafra İlçe Tarım Müdürlüğüne başvuru yapan çiftçilerin arazilerinde yapılan incelemelerde Tarlalarında fiğ ekilmediği tespit edildi.

Fiğ desteği almak için başvuran çiftçilerin arazilerinde Tütün,Mısır vs ekildiği tespit edilmesi üzerine Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü çoğu çiftçinin fiğ desteğini onaylamadı.Destek alamayan çiftçiler İlçe Tarım Müdürü’nün görevinden alınması hakkında imza kampanyası başlattılar.

BAFRA KAYMAKAMI TÜRKEL AÇIKLAMA YAPTI.

Bafra Kaymakamı Türkel yaptığı açıklamada Devlet kimseye ayrıcalık tanımaz, destek alma kriterlerini yerine getiren her çiftçi bu desteği alabilir.Şu anda yapılan uygulamada her hangi bir sorun yoktur.Perşembe günü İl Tarım Müdürlüğünden Mühendisler gelecek nasıl destek alınacağı çiftçilerimize anlatacaktır.

Kaymakam Türkel Sözlerine şöyle devam etti.Biz Devleti temsilen buradayız,Destek nasıl alınır açık ve net bir şekilde belirtilmiştir.Kriterlere uyan hakkı olan her çiftçi bu hakkını alabilir.Şu an ki yapılan uygulamalarda bir sorun yoktur dedi.