Büyük milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin 93. yılını, büyük bir onurla, büyük coşkularla kutluyoruz. Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Cumhuriyetin meşruiyeti ve kuvveti, ortak tarih, kader ve amaç birliği ile vatandaşlık kimliği ilkelerine dayanır. Bu niteliği ile Cumhuriyet geçmişten geleceğe uzanan gönüllü bir beraberliktir. Türk insanı; Cumhuriyet sayesinde tebaa olmaktan çıkıp vatandaş haline gelmiş, devletin yegâne ve gerçek sahibi olmuştur.


Değerli Vatandaşlarım,

 

Cumhuriyet eşitlik, özgürlük ve uygarlıktır. İnsanlık onurunu her şeyin üstünde tutmaktır.

 

Cumhuriyet, cehalete, yoksulluğa, fukaralığa, çaresizliğe karşı verilen mücadelenin adıdır.

Cumhuriyetin temelindeki iddia, vatandaşlarını çağdaş bir devletin vatandaşı yapmaktır.

 Cumhuriyet bir büyük dönüşüm, hayatın her alanını kapsayan bir zihniyet devrimidir. Cumhuriyet dünyayla birlikte düşünebilmek, zamanın ruhunu yakalayabilmek, evrensel uygarlığın ortak dilini konuşabilmektir.

 Cumhuriyet'i kuranlar bizlere, yeni ve çağdaş bir devlet, mutlu bir gelecek, aydınlık yarınlar armağan etmişlerdir.

 Bizlere düşen en büyük görev, Cumhuriyetimizi, tüm kazanımlarına sahip çıkarak korumak, yeni eserlerle yücelterek, geleceğe taşımak, genç kuşaklara yurttaşı olmaktan onur duyacakları bir ülke bırakmaktır.

 Değerli Bafralı hemşerilerim.

 Yüce Türk milleti; üç buçuk ay önce asla unutamayacağımız büyük bir ihanete daha uğramıştır. Gazi meclisimiz bile bombalanmış, milli irademize ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, cumhuriyetimize saldırılmıştır.

 Ancak, aziz milletimiz 15 Temmuzda bir kez daha "Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir." sözüne yeniden hayat vermiş, Cumhuriyetini müdafaa ve muhafaza etmiştir.

 Bayramınızı bu duygularla tebrik ederken, aziz milletimizi saygıyla selamlıyor, hâkimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğu nice yıllar diliyorum.

 

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları Cennet olsun.