Samsun Bölgesi 1.Amatör ligi B- grubunda 21. haftasında Samsun Süper Amatör Ligine yükselmek için mücadelen veren Bafra Kızılırmakspor ligin son karşılaşmasın da deplasmanda Samsun Esentepespor'a Samsun 19 Mayıs Stadyumu Yan Suni Çim Sahasın da konuk oldu.

Orta hakem Cumhur Üstündağ'ın düdüğüyle başlayan müsabakaya her iki ekipte oldukça kontrollü ve vasat başladı. Kendisine her zaman ters gelen Samsun Esentepespor karşısında ilk dakikalar da oldukça vasat ve kötü bir oyun sergileyen Bafra Kızılırmakspor kalesinde 15.dakika da Hüseyin Birinci'nin Penaltıdan attığı golle karşılaşmada 1-0 geriye düşen taraf oldu.Bu dakikalar da kalesinde gol gören Kızılırmakspor cılız ataklarla Esentepespor karşısında beraberlik golünü son haftalar da takımını sırtlayan golcü Futbolcusu Fahrettn'le 30. dakika da bulduğu golle karşılaşmada durumu 1-1 getirdi.İlk yarı da başka gol olmayınca her iki takımda soyunma odasına 1-1 eşitlikle girdiler.

İkinci yarıya iyi ve atak başlayan Kızlırmakspor 48. dakika da ikinci yarı da oyuna giren Özgür Özer'in attığı golle karşılaşmada 2-1 öne geçen taraf oldu.Bu golden sonra oyun ve skor üstünlüğünü ele geçiren Kızılırmakspor Oğuzhan,Coşkun ve Fahrettin'le girdiği gollük pozisyonlarından yararlanamyan taraf oldu.Ev sahibi Samsun Esentepespor ikinci yarı da nadir geliştirmiş olduğu atakta yine ilk golü kaydeden takım kaptanı Hüseyin Birinci'nin uzaklardan vurduğu top kale direğinden geri döndü.Karşılaşmada oldukça zorlanan Bafra Kızılırmakspor 1-0 geri düştüğü karşılaşmayı 2-1 kazanarak paunını 47.yaparak averajla liderliğini sürdürmüş oldu.Bu karşılaşma ile birlikte maçlarını tamamlayan Bafra Kızılırmakspor henüz bir maçı da bulunan Bafra Gençlikspor'un Çarşamba günü deplasmanda oynayacağı Samsun 1453 Fatih Reşadiye maçında puan kaybetmesini bekliyecek.Eğer Bafra Gençlikspor bu maçtan mağlubiyetle ayrılan taraf olursa Samsun Süper Amatör Ligine direk çıkacak ekip olacak.

Samsun Bölgesi 1.Amatör Liginin B- Grubunun 21. haftasındaki diğer karşılaşmada ise Bafra Gençlikspor rakibi olan Samsun Selanikspor'un saha çıkmamasından dolayı hükmen 3-0 galibiyetle ayrılarak puanını 47 yaparak Çarşamba günü çok önemli karşılaşma olan Samsun 1453 Fatih Reşadiyspor ile çok önemli bir karşılaşmaya çıkacak.Bu kaşılaşmadan en az 1. puanda çıkardığı taktirde Samsun Süper Amatör Ligine direk çıkan ilk ekip olacak.Şu ana kadar Samsun Bölgesi B- grubunda Bafra Kızılırmakspor,Bafra Gençlikspor ve Alaçamspor gruplarında Plaoof hakkı kazanan ekipler oldu.

Plaoof karşılaşmaları 11.06. 2017 tarihinde başlayıp 14.06. 2017 tarihinde bitecek.Samsun Bölgesi A- grubunda Samsun Süper Amatör ligine Cedit Ilıca çıkan takım oldu.Bu grupta da Çarşamba ve Ladik takımları Plaoof oynamaya hak kazanan ekipler oldu.

Karşılaşmanın Oynandığı Yer : Samsun 19 Mayıs Stadyumu Yan Suni Çim Sahası

Hakemler: Cumhur Üstündag xx Rıdvan Dündar xx Taha Yasin Senay xx

Samsun Esentepespor :Samet Can, İbrahim,Şener, Emircan, Kubilay,Hüseyin(c), Gökhan, Hüseyin Polat, Emre, Musa, Batuhan

Tek.Direk: İmdat Arslan

Bafra Kızılırmakspor :Burhan, Ramazan, Burak, Ahmet(c),Nevzat, Sefa Ayaz, Kenan, Coşkun, Cem, Oğuzhan, Fahrettin

İdareci: Koray Varol

Yedekler:Batuhan, Cemalettin, Halil, Sefa Şenocak, İlker, Recep, Özgür

GOLLER: 15.dakika Penaltı Hüseyin Binici... Samsun Esentepespor - 30.dakika Fahrettin Teke ...48.dakika Özgür Özer...Bafra Kızılırmakspor

Sarı Kartlar:Ramazan...Kızılırmakspor - Hüseyin Binici Samsun Esentepesp