Bafra ilçesine bağlı Mevlana mahallesi sakinleri, Mevlana Aile Sağlık Merkezinde görevli tek hekimin  öğleden sonra süt iznini kullanması nedeniyle tedavi olamamaktan şikayetçi.

HEKİM BULAMIYORUZ

Süt izni iki saat ile sınırlı olan hekimin bu iznini öğleden sonra mesai bitimine kadar kullanması Bafra ilçesi Mevlana mahallesi sakinlerinin tepkilerine neden oluyor.

İddiaya göre Mevlana Aile Sağlık Merkezine giden vatandaşlar öğleden sonra merkezde hekim bulamıyor. Bafra ilçesinde Mevlana Aile Sağlık Merkezinde öğleden sonra mesai bitimine kadar hekim bulunmaması nedeniyle tedavi olamadıklarını ve mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, yaşadıkları sıkıntıyı mahalle muhtarı ve Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğüne ilettiklerini ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

MUHTAR: YETKİLİLERE DURUMU BİLDİRDİK

Mevlana mahallesi muhtarı Selvet Şengül'de vatandaşların süt iznini iki saatin üzerinde kullanan hekim nedeniyle Mevlana Aile Sağlık Merkezinde öğleden sonra vatandaşların tedavilerinin yapılamadığını söyledi. Muhtar Şengül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ilginç iddialarda da bulundu. Mevlana mahallesi muhtarı Selvet Şengül, Mevlana Aile Sağlık Merkezinde görevli bayan hekimin eşinin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne görev yaptığına dikkat çekerek, "Sağlık merkezinde görevli bayan doktorun eşi Samsun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli olmasına rağmen her gün Bafra ilçesine gelerek eşinin yanında sağlık merkezinde zaman geçiriyor.

EŞİ VATANDAŞI KORKUTMAYA ÇALIŞIYOR

Aile Sağlık Merkezinde hekim bulamayan vatandaşların tepki göstermeleri üzerine Sosyal Hizmetlerde görevli doktorun eşi hemen eline telefonu alarak sanki bir milletvekili yada bakanla konuşuyormuş gibi yaparak "Buyurun bakanım, buyurun milletvekilim" diyerek vatandaşları sindirmeye çalışıyor. Oysa telefonun karşısında kimseler yok, sırf sağlık merkezinde hekim olmamasından şikayetçi olan vatandaşları korkutmak için bunu yapıyor. Bu duruma bir kaç sefer şahit olduk. Biz Mevlana mahallesi sakinleri ve muhtarı olarak burada ki sağlık merkezine kalıcı bir doktor talep ediyoruz." dedi. Öte yandan Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileride süt izninin 2 saat ile sınırlı olduğunu bunun üzerinde kullanılan süt izninin yasal olmadığını söyledi.