Şampiyonluğa giden yolda, hız kesmeden seri galibiyetlerine devam eden Mevlanaspor; 1 Aralık 2018 Cumartesi günü, saat 13.30' da deplasmanda,Terme Stadı' nda karşılaştığı rakibi Termespor U 19 Takımı' nı 3-1 mağlup edip zirve yolunda büyük bir fırsat ele geçirdi.

 Karşılaşmaya konuk ekip Bafra Mevlanaspor; kalede Ceyhun, Ahmet, Emre, Kerem, Doğan, dörtlüsü ile defansta, orta sahada ise Veyis, Yusuf, Sefa, Muhammed, Uzan, ileri uçta ise Berkay onbiriile sahada yerini aldı.

 Maçın Orta Hakemi Ayberk Öz' ün düdüğü ile karşılaşmaya kontrollü ve istekli başlayan Bafra Mevlanaspor; 15. dakikada rakip oyuncunun kendi ceza sahasında topa elle müdahalesi sonrası  penaltı noktasını gösterdi. Topu beyaz noktaya koyan Eren uzan kalecinin sağından topu filelerle buluşturdu. 0- 1.

Maçın 35 dakikasında bu defa rakip fileleri Berkay'la havalandıran Mevlanaspor, maçta 2-0 Üstün duruma geçti. Yakalamış olduğu ender ataklarından birinde; ilk yarının son dakikalarına girilirken Termespor durumu 2- 1 yaptı ve bu ilk yarı 1-2 Bafra Melanaspor lehine sonuçlandı.

 İkinci yarıya biraz daha istekli başlamaya çalışan termespor ile konuk Mevlanaspor takımları arasında; istenmedik olaylar yaşandı. İkili mücadelede Termespor kalecisi ile  Mevlana sporun santraforu Berkay arasındaki davranışı iddiasıyla maçın hakemi tarafından kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Bu dakikadan sonra bir kişi eksik oynayan Bafra Mevlanaspor; rakibi Termespor' a boyun mu bükecek diye düşünürken, konuk Mevlanaspor aksine daha istekli, daha bir mücadelecifutbol sergilemeye başladı.

Bu üstünlüğünü bir kişi eksik olmasına rağmen rakibi Termespor' a kabul ettiren Bafra Mevlanaspor; oyunu Terme spor yarı sahasına yıktı ve Üveys' in ara pasında, kaleciylebaş- başa kalan Sefa skoru Mevlanaspor lehine 1- 3 ' e taşıdı.

 Bafra Mevlanaspor, bu dakikadan sonra rakip şişirme toplarla Mevlanaspor kalesine gelmeye çalışsa da Mevlanaspor oyundaki üstünlüğünü ve kalitesini ortaya koyarak Termespor' a bu fırsatı vermedi.

Termesporlu oyuncular; maçın gerginleşmesine neden oldu. Ufak tefek sürtüşmeler hakem Ayberk'  in busertliklere müsamaha göstermesi sebebiyle; maçın 90 + 3. dakikasında oyuna giren Abdulkadir' in rakibi ile girdiği ikili mücadelede sertlikler yaşanması nedeniyle itiş kakış  sebebiyle oyuncular biribirleriyle çatışmaya başladı.

Bu esnada yetkililer, olayları ve oyuncuları yatıştırmaya çalışsa da Termespor kalecisi kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Bu dakikadan sonra ; oyunda herhangi bir değişiklik ve üstünlük olmayınca oyun  1- 3 ' lükskorla Bafra Mevlanaspor lehine sona erdi.

Termespor son maçını oynarken, Bafra Mevlanaspor da Şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Gelecek hafta, Vezirköprüspor ile kendi sahasında karşılaşacak olan Bafra Mevlanaspor Vezirköprüspor' u yendiği takdirde; rakiplerinin durumuna bakmadan şampiyonluğunu ilan edecek.

Vezirköprüspor' a yenilmesi halinde ise, rakibi Tekkeköyspor' un puan kaybetmesini bekleyecek. Tekkeköy puan kaybederse, Vezirköprü üçüncü olarak gruplarda play-off'lara kalacak; aksi takdirde Tekkeköy puan alırsa, Vezirköprü de Mevlana'ya yenilirse Vezirköprü play-off şansını kaybedecek.

Bafra Mevlanaspor Başkan Yardımcısı Arif Öztürk şöyle dedi:

" Ligin son haftasına girilirken; böyle kıyasıya puanların alt alta, baş başa, kafa kafaya olması, bu ligin ne kadar çekişmeli, ne kadar güzel geçtiğinin bir kanıtıdır.

Bafra Mevlanaspor olarak, biz kendi işimize bakacağız ve İnşallah Vezirköprü maçından 3 puan çıkararak grubu hem lider hem de Şampiyon olarak tamamlayacağız inşallah. Seneye Bafra' mızı Samsun Elit Ligi'nde temsil etme hakkını kazanacağız.

Termespor maçı öncesi; Bafra Öğretmenevi' nde bizlere kahvaltı ikramında bulunan Bafra Mevlanaspor Kulübü Başkanı ve Mevlana Mahallesi Muhtarı Servet Şengül Bey'e ve Yönetim Kurulu üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum.

Maçla ilgili konuşmamız gereken şeylere gelince; bu gençler Bafra' nın bağrından kopup gelmiş çocuklarımızdır. Gençlerimize, bu çocuklarımıza gereken imkanlar tanındığı zaman başaramayacakları hiçbir şey yoktur.

 Yeter ki; biz onlara onlara inanalım ve o imkanları kendilerine sağlayalım.Ben Bafra Mevlanaspor Kulüp Başkan Yardımcısı Arif Öztürk olarak, şahsım, başkanımız ve tüm yönetimi adınasizlere teşekkür eder, futbolculamızı kutlar, saygılar sunarım.

Bafra Mevlanaspor U 19 Takım Kadrosu: 1- Kaleci: Ceyhun, 2- Doğan, 3- Kerem, 4- Emre, 5- Ahmet, 6- Veyis, 8- Yusuf, 9- Berkay, 10- Sefa, 11- Uzan, 17- Muhammed.

Yedekler: Sezgin, Abdulkadir, Samet, Rahmi.

Teknik Direktör: Mustafa Şahin, Cem Çatmakaş

 Kırmızı Kartlar:  Bafra Mevlanaspor' dan Berkay dakika 65, Termespor kalecisi: Dakika 90 + 3

Haber: Oktay ZERRİN