Bafra Dedeli Tarım Meslek lisesi okulluna giden öğrenciler, yeni eğitim ve  öğretim döneminin başlaması ile birlikte, Bafra Milli Eğitim Müdürülüğünün  tavsiyesi ile Taşımalı sistemin  kaldırıldığını öğrenince şaşkına döndü. Veliler, Çocuklarımızın naklini başka okula alacağız diyor.

Pandemi süreci’nde kapalı olan okulların açılmasıyla birlikte kırsal bölgelerde yaşayan öğrenciler okullarda devam etmeye başladı.

3 YILDIR TAŞIMALI SERVİS VARDI

Dedeli Mahallesi’nde bulunan Tarım Meslek Lisesi’nde okuyan öğrencilere 3 yıldır devlet tarafından servis araçları veriliyordu.Ancak yeni eğitim ve öğretimin başlamasından sonra Bafra Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından servislerin kaldırıldığı açıklandı. Servislerin kaldırıldığını öğrenen veliler, şaşkına döndü. Veliler, mağdur olduklarını, çocuklarını okula gönderemez duruma geldiklerini belirtti.

Veliler yaptığı açıklamada;3 yıldır bu okulda taşımalı sistem vardı.Bu sene neden kaldırıldı anlamış değiliz,bu okula en az 25 köy’den öğrenci geliyor.Bize yapılan açıklamada  okulun yanında pansiyon varmış çocuklarımız ya bu pansiyonda kalacakmış yada okul değiştirecekmişiz. Biz veliler olarak bu salgın sürecinde neden pansiyonda çocuğumuzu yatarılım diye konuştular.

Edindiğimiz bilgiye göre veliler, çocuklarını başka okula almak için nakil işlemlerini yaptırmaya başlamışlar

EDİTÖRÜN YORUMU

Sistem mağduru olan öğrencilerimizi önce uzak liselerde okumaya teşvik ediyorsunuz, ücretsiz taşıyorsunuz sonra ortada bırakıyorsunuz. Bafra Milli Eğitim, Eğitimin herkese ulaştırılması, fırsat ve imkân eşitliğinin sağlanması amacıyla öğrencilerimizin eğitim hakkının kısıtlanmasına yol açacak yaklaşımlardan kaçınılmalıdır. Dolayısıyla Milli Eğitim yetkililerinin Taşımalı Eğitim’in gereğini yerine getirerek servis hizmetini devam ettirmesi ya da sorunu kökünden çözerek söz konusu köylere okul hizmeti götürmesi gerekmektedir.
DEDELİ MAHALLESİNDEKİ TARIM MESLEK LİSESİNİN KURULUŞ AMACI

Genç üreticileri, üretici çocuklarını Tarım Lisesi aracılığıyla üretimin içinde tutmak, yeni tekniklerle daha iyi bir üretim gerçekleştirmelerini ve daha kazançlı hale gelmelerini sağlamak ,üreticinin desteklenmesi, farklı ürünlere ve tekniklere yönlendirilmesi, tarımın cazip bir iş kolu haline getirilmesi için kuruldu.