Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü atama ve yer değiştirme takvimini yayımladı. 2021 yılı MEB iş takvimine göre eğitim kurumları yöneticileri hariç taşra teşkilatı yöneticilerine (MilliEğitim ilçe müdürü/Milli Eğitim il müdür yardımcısı/ şube müdürü) bölge hizmetine bağlı yer değiştirme işlemleri 1 ila 30 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bilindiği üzere 2020 yılında MEB iş takviminde yer alan ilçe müdürü ve il müdür yardımcılarına rotasyon 1 yıl süre ile ertelenmişti. Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 26. maddesinde, İl millî eğitim müdür yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü ve il/ilçe millî eğitim şube müdürlerinin rotasyona tabi olduklarıyer almaktadır. Ancak yönetmelikte yer almasına rağmen ilçe milli eğitim müdürlerine ve il müdür yardımcılarına rotasyon hiç uygulanmadı. 2021 yılında rotasyon kapsamının genişletilerek ilçe müdürü ve il müdür yardımcılarını da kapsamasına kesin gözüyle bakılıyor.

BAFRA’DA ROTASYON İDDİASI

2014 yılının sonundan bu yana Bafra’da Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Mehmet Ali Katipoğlu’nun Rotasyon’da Samsun’un başka bir ilçesine verileceği iddia edildi.

7 YILDIR BAFRA’DA

2014 Yılı’nda Mehmet Uzunlar`dan boşalan Bafra Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilen Mehmet Ali Katipoğlu’nun Haziran ayı’nda yapılacak olan rotasyonda kendisinin ve şube müdürü Yüksel Aydın’ın yerlerinin değiştirileceği iddia edildi.

DESTEK TURLARI

Edindiğimiz bilgilere göre Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu’nun okul müdürlerini ve Eğitim Birsen’i ziyaret edip Bafra’da kalmak için bu konuda destek istediği gelen bilgiler arasında…

YERİNE 2 ADAY VAR

Mehmet Ali Katipoğlu’nun 1 ile 30 Haziran arasında yapılacak olan rotasyan da görev yerinin değişmesinin ardından boşalan Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Demirkol, Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yıldıray Baş ve Bafra Gazi Okulu Müdürü Turgay Külünk’ün isminin geçtiği gelen bilgiler arasında ….