Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak sorun değil çözüm üretmek için mesai harcadıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “2014 yılından bu yana sorumluluklarımız arttı. Büyükşehir Yasası bizlere gerçekten büyük görevler yükledi. Samsun’un her noktasına hizmet götürür hale geldik. Bugün buradaki çalışmaların tamamlandığını duyduğumda hemen ziyaret etmek istedim. Buraya su getirmek öyle kolay bir iş değil. Böyle zor işlerin tamamlandığını görmek bizi heyecanlandırıyor. Bu bölgede yaptığımız içme suyu çalışmaları kapsamında Tepebölmesi, Kızlan, Vicikler, Umutlu ve Köseköy Mahallelerinin su sorununu çözdük. 46 bin metre içme suyu borusu, 1 adet sondaj binası, 22 adet vana odası, 4 adet 50 metreküplük su deposu ve mevcut 5 deponun tadilatı işlerini kısa zamanda sonlandırarak köylülerimizi içme suyu ile buluşturduk. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


MUHTARLARDAN BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR

İlçeye en uzak köy olması sebebiyle hiçbir zaman hizmet alamadıklarını belirten Köseköy Mahallesi Muhtarı Satılmış Şahin, “Cumhuriyet tarihi boyunca köyümüze hiç hizmet gelmedi. Ya da gelmesi yıllar sürdü. Köyümüz Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına girdiği günden itibaren hizmetlerle kavuştu. Yıllar boyu çektiğimiz su sıkıntısı SASKİ’nin çalışmaları sonucu sorun halinden çıktı. Artık tüm evlerimizin temiz içme suyu var. İçme suyunun geldiği gün Umut Çınar adında yavrumuz da dünyaya geldi. Bize çifte mutluluk yaşattı. Bu çalışmalarda emeği geçen başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a, SASKİ Genel Müdürümüze ve Büyükşehir Belediyesi personellerine teşekkür ederim.” dedi.

   Başkan Yılmaz, Köseköy Mahallesindeki incelemelerinin ardından geçirdiği spor kazası sonucu ameliyat olan Umutlu Mahallesi Muhtarı Satılmış Uçan’ı da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra Bafra ilçesi Sahilkent Mahallesi Muhtarı Durmuş Alan’ın babası Mustafa Alan’ın cenazesine katılan Başkan Yılmaz Cuma ve cenaze namazı sonrası Bafralı muhtarlar ile bir araya geldi. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği tüm çalışmaların kalplere dokunduğunu belirten muhtarlar Başkan Yılmaz’a ve ekibine teşekkür etti.