2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alan OMÜ Şevket Aşçı Turizm Fakültesi 4 yılın ardından Turizm işletmeciliği bölümünde son sınıfta okuyan 32 öğrencisini mezun etti. Şevket Aşçı Turizm Fakültesi Hanife Aşçı Konferans salonunda düzenlenen törende öğrencileri ailelerini yalnız bırakmadı.

Açılış konuşmasını OMÜ Şevket Aşçı Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Aydın, ‘’Mezun olmak Arapça da ‘izin almak’ anlamına gelmektedir. Aslında bu seferki hocalarınızdan ailelerinizden alınan izinlerden daha farklı bir izin bu gün burada yaşama atılmak kendi ayaklarınız üzerinde durabilmek için izin alıyorsunuz.

Umuyorum burada birlikte geçirdiğimiz yıllarda fakültemiz sizleri için iyi bir yuva olmuştur diyen Aydın şöyle devam etti, hepinizin evi olan fakültemiz 2013 yılında eğitim öğretimin hayatına aşlamıştır çok yeni bir fakülte olmasına rağmen kısa zamanda ikisi aktif olmak üzere 4 bölüm, 22 öğretim elemanı, 14 idari personel ve 230 öğrencisi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Sizler farklı insanların bir arada toplandığı ortamlarda çalışacaksınız.

Farklılıklar dünyamızı zenginleştiren unsurlardır

Farklı kültürleri anlamak farklı olanın açısından bakmayı bilmek önem arz etmektedir. Farklılıkların, yanlış anlaşılmalara, yanlış anlaşılmaların sorunlara dönüşmediği bir dünya yaratmak için daima destek sağlamanız önemlidir ’dedi.

Konuşmanın ardından OMÜ Şevket Aşçı Turizm Fakültesini birincilikle bitiren Seçil Tatlıcan mezuniyet kütüğüne imzasını çaktı. Diploma töreni ve mezuniyet yemininin ardından öğrenciler kep fırrattı.

Mezuniyet Törenine, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, OMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Şahin, Ondokuz Mayıs Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Çalışkan, OMÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yetkin Bulut katıldı.