Bursa’da faaliyet gösteren Fabio Hava Süspansiyon Sistemleri ve Yedek Parça Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi; Bafra Organize Sanayi Bölgesi (Bafra OSB)’de yatırım yapmak için satın aldığı 15 bin metrekare alan için sözleşme imzaladı.

Fabio Hava Süspansiyon Sistemleri ve Yedek Parça Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahibi Mustafa Bacakçı yaptığı açıklamada; “ Samsun’umuza ve Bafra’mıza hayırlı olsun diyorum. İnşallah sözleşmeden sonra hızlı bir şekilde ilgili arkadaşlarımız projeyi olgunlaştıracaklar.  En kısa zamanda burada toplamda 15 bin metrekare alanda ve yaklaşık 7 bin beşyüz metrekare kapalı alan yapmayı planlıyoruz. İlk yıl içerisinde yaklaşık 100 kişi istihdam etmeyi düşünüyoruz. İnşallah güzel şeyler yapacağız. Bu bir başlangıç olacaktır. Beş yıllık süre içerisinde bunu biraz daha artırarak yaklaşık 500 kişi çalıştırmayı ve kapalı alanı da 30 bin metrekareye çıkartmayı planlıyoruz.  Bursa’daki mevcut tesisimiz 32 bin metrekaredir. Fabrikamızda süspansiyon hava körüğü üretmekteyiz. Şu anda dünyanın her yerine süspansiyon hava körüğü ihraç ediyoruz. Firma olarak şu anda, Ortadoğu, Avrupa, Amerika ve aklınıza gelebilecek her yere ihracat yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

23 milyon dolarlık bir yatırımı memleketi Bafra’ya yapacak olan İşadamı Mustafa Bacakçı; “Ürettiğimiz süspansiyon hava körükleri otobüslerde ve tırlarda kullanılmaktadır. Ancak; son dönemlerde küçük arabalarda, yani binek araçlarda da kullanılmaya başlandı, önü çok açık. İnşallah bu üretimimizi Bursa’dan Bafra’ya kaydırmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Muşta (Dereköy) dünyaya gelen İşadamı Mustafa Bacakçı; “Ben 1958 Muşta doğumluyum, 1968 yılında ailem peyderpey İstanbul’a taşınmaya başladı. Tabii ben Muşta doğumlu olmam münasebetiyle yıllardır aklımda memleketime bir yatırım yapayım şeklinde bir planım vardı. Bu topraklarda doğdum. Memleketimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de yaptığı konuşmada; “Ben öncelikle hemşerimiz olduğu için ve belli bir noktaya ulaşmışsınız. Ben tebrik ediyorum. Ayrıca Mustafa Bey’in şahsında ekibini de tebrik ediyorum. Bafra’ya da bir yatırım yaptınız. Bizi son derecece mutlu ettiniz. Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak; Bafra’ya böylesine büyük bir yatırımın gelmesi bizlere moral kazandırmıştır. İnşallah sizin sayenizde başka güçlü firmalar da gelir. Buna inanıyoruz. Allah Utandırmasın” ifadelerini kullandı.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar; “Mustafa bey ve ekibine Bafra’yı tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımızın öncülüğünde şehrin bütün dinamikleri ile sivil toplum örgütleriyle beraber ciddi bir çalışma içerisindeyiz. İnşallah Medikal Organize Sanayi Bölgesi de en kısa sürede başlayacak. Ancak; böyle Türkiye’de ve Dünya’da marka olmuş Bafra OSB’yi tercih etmesi gerçekten bizim için çok onur ve guru vericidir. Ben tekrar Mustafa bey ve ekibine teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.