" Okul rehberlik hizmetleri kapsamında; eğitim kurumlarında "öğrencilerin risk gruplarında yer alma durumlarını belirlemek için" okul risk haritalarının oluşturulması gerekmektedir

Bu nedenle merkezimiz sorumluluk bölgesi Bafra, Ondokuzmayıs, Alaçam ve Yakakent ilçelerindeki tüm okulların da okul risk haritalarını hazırlamaları gerekmektedi

OKUL RİSK HARİTALARINI UYGULARKEN İZLENECEK ADIMLAR

Sınıf Risk Haritalarının Hazırlanması: Sınıf/şube rehber öğretmeni tarafından öğrenci tanıma tekniklerinden elde edilen verilerin yönergesi doğrultusunda Sınıf Risk Haritalarına işlenmesiyle hazırlanır. Bir örneği rehberlik servisine, rehberlik öğretmeni olmayan okullarda ise rehberlik hizmetlerini yürütmekle görevlendirilen idareciye verilir.

Okul Risk Haritalarının Hazırlanması: Okul rehber öğretmen / psikolojik danışmanı sınıf /şube rehber öğretmenlerinden aldığı sınıf risk haritası formlarını okul  risk haritası formuna işler. Rehber öğretmeni olmayan okullarda bu görevi rehberlik hizmetlerinin yürütülmesinden sorumlu idareci yerine getirir.

Okul Risk Haritalarının Rehberlik Araştırma Merkezine Gönderilmesi: Okullar hazırlamış oldukları okul risk haritalarını tamamladığında merkezimize göndermeleri gerekmektedir.

 Konu ile ilgili form ve kaynaklar orgm.meb.gov.tr adresi Rehberlik Hizmetlerinde Kullanılan Formlar kısmında yer almaktadır.

Haber : Oktay ZERRİN- Bafra