Bafra Haber-İlçe için büyük önem taşıyan projenin, çok yakında faaliyete geçeceği belirtiliyor. Projeler tamamlandığında ise ilçenin çehresini değiştirmesi bekleniyor.

1.ETAP TAMAMLANDI…..

Türkiye’nin verimli tarım ovalarından Bafra’da yatırımlarına devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra Belediyesi ortaklığı ile yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak Sedde Projesi’ni hayata geçirmek için çalışıyor. Kızılırmak üzerindeki yaşam projesinin iki yakasında Çalışma  faaliyeti yürütülüyor. Projeyle bölge geniş bir rekreasyona tabi tutularak, ilçenin en prestijli alanı haline gelecek.

TURİZİME KATKISI OLACAK

 “Sedde Projesi, ilçe turizmine ve ekonomisine önemli katkılar yapacak bir proje. Bu kapsamda Çetinkaya Köprüsü de restorasyona tabi tutalacak. Söz konusu 240 dönümlük alan, dinlenme alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, amfi tiyatro, suni kanal, nostalji bahçeleri, peyzaj alanları, botanik bahçeler, çocuk oyun alanları, çay bahçeleri, spor alanları gibi sosyal donatılarla süslenip, sayısız etkinliğin düzenleneceği bir yaşam merkezi haline getirilecek. Bafra Kızılırmak ile buluşacak.