Yeni Parti hazırlıklarını sürdüren Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu´nun Bafra´da Eski Milletvekilleri ile Ak Parti, MHP ve İyi Parti´de siyaset yapan pek çok isme teklif götürdüğü iddia ediliyor.

ÇOĞU KABUL ETTİ

Edindiğimiz bilgiye göre özellikle Ak Parti´de daha önceki yıllarda önemli görevlerde bulunan, İlçe Başkanları ve İlçe yönetiminde görev yapmış kişiler, Belediye Meclis üyeleri, Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı aday adaylığında bulunan onlarca isme teklif götürüldüğü ve bu isimlerden bir kısmının gelen teklifleri kabul ettiği öğrenildi.

Teklif götürülenler arasında Samsun Eski Milletvekilleri, milletvekilliği aday adayları, Belediye başkanlığı aday adayları, ilçe örgütlerinde başkanlık yapan ya da yönetimde yer alan bazı isimler, Belediye meclis üyeleri, iş adamları gibi isimler yer alıyor.

TÜM PARTİLERE TEKLİF GÖTÜRÜLDÜ

Yeni Parti ile ilgili sadece Ak partili isimlere teklif götürülmediği, MHP, BBP, SP ve İYİ Parti´den de bazı isimlerle görüşüldüğü bilgisi edinildi. Ak Parti´de önceki dönemlerde Milletvekilliği yapmış isimlerden birinin de teklife sıcak baktığı ve Bafra'da beraberinde meclis üyeliği yapmış bir grubun Geçen hafta Cumartesi günü Ankara´da gizli bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Yine Ak Parti´de bir dönem Bafra İlçe Yönetiminde olan iki ismin de teklif götürülenler arasında olduğu ancak bu isimlerin düşünmek için zaman istediği iddia edildi.

MHP´den kopan ve İYİ Parti´ye de geçmeyen bazı isimlerle de dirsek teması kurulduğu iddialar arasında yer alıyor. Bu arada inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir isme Bafra teşkilatını kurma görevi teklif edildiği ve bu ismin de teklife sıcak baktığı ve yakın dostlarıyla görüştüğü bilgisi kulislerde dolaşıyor.

Yeni Parti´ye katılacak olan bazı isimlerin bu ayın sonuna kadar karar vereceği konuşuluyor. Haber Sitemiz yakın zamanda yeni parti ile ilgili kulis bilgilerini daha somut isimlerle birlikte paylaşacak.