Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısına Birlik üyeleri ve üreticiler katıldı. Açılış Konuşmasının ardından Saygı duruşu istiklal marşının okunması ve kurulu yönetmek üzere Divan Başkanlığına Hüseyin Bayrak, Kâtip üyeliklerine Necati Tekeş ve Recep Kaçar seçilirken, Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri Cengiz Dönemez ve C. Cahit Üngüder gözlemci olarak katıldılar.

Samsun İli Bafra Alaçam, Yakakent ve Ondokuzmayıs İlçeleri Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Toker, Birlik olarak yaptıkları çalışmalardan Söz etti. Toker; " İyi tarım desteği için çeltik'te dekara 20 lira, Tarım Bakan'ı Faruk Çelikle görüşmelerimiz sonucunda onaylama aşamasına kadar gelmiştir" dedi. Öte yandan, deposu olmayan üreticilere çeltik sezonunda düşük fiyata ürünlerini satmamaları için lisans lı depoculukla ilgili proje hazırlanıp tarım bakanlığına ve bitkisel üretim müdürlüğüne projelerini sunduklarını söyleyen Toker; "2009 yılında 61 üye başlattıkları iyi tarım uygulamaları 2017 yılında 500 kişi ile devam ettiğini" sözlerine ekledi.

Samsun İli Bafra, Alaçam, Yakakent ve Ondokuzmayıs İlçeleri Tahıl Üreticileri Birliği'nin 647 üyesi ile devam etmektedir. Çok sayıda üyenin katıldığı genel kurulda 15 madde görüşülerek oylandı. Genel kurul dilek ve temennilerle son buldu.