Bafra ilçesi Cumhuriyet Meydanında düzenlenen basın açıklamasına Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, üniversite binasını ilçeye kazandıran Hayırsever Arslan Ailesi, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Genç İş Adamları Derneği Başkanı Alper Güngör, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, oda temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TIRNAKLARIMIZLA KAZIYARAK GELDİK

Burada bir konuşma yapan Bafra Genç İş Adamları Derneği Alper Başkanı Alper Güngör” Ortalama iki haftadır Eczacılık Fakültesi ile ilgili bir takım haberleri sosyal medyadan takip ettiniz. Burada bu konu hakkında tüm kurumlarla birlikte açıklama yapacağız. Burada Bafralılar ile birlikte tek vücut ve tek yürek olacağız. Bafra’nın tırnaklarıyla kazıyarak geldiği bu noktayı masa oyunlarıyla kaybetmeyeceğiz. İlgili bakanlarımız ve milletvekillerimiz ile birlikte bu çalışmalar doğrultusunda iyi adımlar attık. Fakat OMÜ senatosu çıkardığı karar ile Bafra’ya hayırsever aile tarafından yapılan İşletme Fakültesini kapatmış ve Eczacılık Fakültesi kurulması yönünde karar alınmıştı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yayınlanmış olmasına rağmen OMÜ Rektörlüğünün bu eyleminden vazgeçerek bu kararları hiçe sayarak bu üniversitenin Bafra’ya verilmeyeceği yönünde olması bizleri üzmüştür. Şu bilinmelidir ki eczacılık Fakültesi Bafra’nın hakkıdır” dedi.

HİÇBİR ŞEYİ KABUL ETMİYORUZ

Konuyla ilgili Hayırsever Arslan ailesi adına konuşan Saffet Arslan “9 ay gibi kısa bir sürede fakülte binamızı sizlere teslim ettik. Fakat siz OMÜ olarak sözünüzde durmayarak ilk İşletme Fakültesi olacak binamızın İşletme Fakültesi olamayacağını bize bildirdiniz. Bağışladığımız binayı Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştüreceğinizi söylediniz. Ve bizden de laboratuvar altyapısını da bağışlamamızı istediniz. Akabinde sizler Bafra İşletme Fakültesini kapatıp yerine Sağlık Bilimleri Fakültesinin açılacağını söylediniz. Daha sonra ise Eczacılık Fakültesi olacağını söylediniz. Bizler Hayırsever aile olarak her istediğinizi yaptık. Hatta siyasi desteğe ihtiyaç olduğunu söyleyerek bizler siyaset ayağını da hallettik. Fakat şimdi öğreniyoruz ki Eczacılık Fakültesini farklı yerlere kuracakmışsınız. Bizler hayırsever aile ve Bafra olarak bu fakültenin Bafra’ya verilmesi dışında hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Sözünüzün arkasında durun ”dedi.

HİÇ KIVIRTMA REKTÖR

Hayırsever ailenin ardından konuşan Bafra Ticaret Odası Başkanı Göksel Başar, “Burada net bir hadise var. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ile açılan Bafra Eczacılık Fakültesi Bafra`dan alınmak isteniyor. Sayın rektörümüz bunu kendisi başaramadı. Bizleri yola çıkardı. Şimdi de bunu bizden almak istiyor. 44 yıllık OMÜ bünyesine Eczacılık Fakültesi alamamış. Bafralılar devreye girmiş. Uğraşmış didinmiş şimdi bunu bizden çalmak isteyen bir üniversite yönetimi var. Onların Bafralıların gücünden haberi yok. Bizler Bafra olarak gereken her şeyi yapacağız. Bu fakülteyi Bafralılar ortaya çıkarmıştır. Hiç öyle eveleyip geveleyip farklı yerlere çekmeye kimsenin hakkı yoktur. Hepimiz Bafra olarak bu olayın arkasındayız. Ben buradan rektörümüze sesleniyorum. Hiç öyle kıvırtmanın bir anlamı yoktur” dedi.

BAFRA'NIN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYİZ

Başar’ın ardından konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise “ Sayın AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı beyin önderliğinde biz bu işe kalktık. Hayırsever ailemiz ile birlikte tüm Bafralılar olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Siz hiç merak etmeyin Eczacılık Fakültesi Bafra’nın hakkıdır biz bu hakkı da kimseye yedirmeyeceğiz” dedi.