YAPILAN HAKSIZLIĞA KARŞIYIZ  

Maksadımız yapılan bir haksızlık varsa Bafra’lılar haklarına sahip çıksın. Hep beraber Bafra olarak tek yürek ve tek bir vucud olup sesimizi tüm Ülkeye duyuralım istedik. Sivil Toplum Kuruluşu olarak bizler bölgemizin değerlerine sahip çıkmak, bölgenin kendi imkanlarıyla tabiri caizse tırnaklarıyla kazandıklarını masa oyunlarıyla kaybetmemesi için çaba sarfediyoruz



Yeterki Bafra’mızın makuz tarihini değiştirelim, Kazandığımız şeyleri masada kaybetmeyelim diye!

Geçen haftalarda Belediye başkanlığımız ve diğer kurumlarımızdan Bafra’mıza Eczacılık fakültesi hayırlı olsun mesajları ile yerel basında ve sosyal medyada haberlere hepiniz denk geldiniz, İnanın içimiz ayrı bir heyecan ayrı bir umud ayrı bir sevinçle doldu.
Karadenizin Tek Eczacılık fakültesi Bafra’da. Bunun şehrimiz için anlamı çok büyüktü. İnanın çok sevindik.

OMÜ Rektörümüzün hayırsever ailemiz ASRLAN ailesi ile yaptığı görüşmeler, İlgili Bakanlarımız ve bölge vekillerimiz ile birlikte yerel kamu kurumlarımızında desteği ile bölgemiz için gerçekten güzel sonuçlar çıkmaya başladığını gördük.
Lakin bir yerde bir sorun oluşmaya başladı.
OMÜ senatosunun 07.03.2019 tarihli 2019/73 sayılı kararı ile almış olduğu Bafra İşletme Fakültesi’nin kapatılıp yerine Bafra Eczacılık Fakültesinin açılması kararı ve Cumhurbaşkanı’mızın OMÜ Eczacılık Fakültesi açılmasına ilişkin kararnamesi sonunda Üniversite yönetiminin senato kararını ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesini hiçe sayarak Eczacılık Fakültesini Bafra’ya açmama eğiliminde olduğunu üzüntü ile öğrenmiş bulunduk.

İşte yola çıkışımızın başlangıcı olan bu durum, OMÜ Rektörlüğü tarafından Arslan ailesine haliyle Bafra’mıza verilen sözlerden cayılması gibi bir durumun oluşması neticesinde Tüm Bafra halkı olarak Sesimizi duyurmak istedik.
Kazandığımız değerleri oldu bitti ile kaybetmek istemiyoruz. Burdan Değerli Rektörümüze sesleniyoruz, Verilen sözler neticesinde en kısa zamanda bir açıklama yaparak Kararnamede çıkan OMÜ Bafra Eczacılık Fakültesinin bir an önce faaliyete geçirerek Öğrenci alımına başlamasını canı gönülden temenni ediyoruz.
dedi.



Arslan Ailesi Adına Ecz.Saffet Arslan ise; bundan 1,5 yıl önce, Bafra İşletme Fakültesini bağışlayacağımızın taahhüdünü verdiğimizde bize söz verdiniz ve imzaladığımız protokolde Bafra işletme fakültesi binasının 2018-2019 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi halinde ösym tercih kılavuzuna gireceğini taahhüt ettiniz. 9 ay gibi kısa bir sürede fakülte binasını inşa edip size teslim etmemize rağmen verdiğiniz taahhütte uymayıp 2018-2019 eğitim öğretim yılında ösym’nin tercih kılavuzuna sokmadınız. sözünüzde durmadınız.

1,5 yıl sonra öğrenci getiremediğiniz için, bizimle yaptığınız yüz yüze görüşmede; “işletme fakültesinin çok tercih edilmediğini dolayısıyla da öğrenci gelmeyeceğini ifade ederek bağışladığımız binayı sağlık bilimleri fakültesine dönüştüreceğinizi söylediniz ve bizden de laboratuar alt yapısını da bağışlamamızı istediniz. biz bunu da kabul ettik.
akabinde sizler 24.01.2019 tarihli 2019/17 sayılı senato kararında bafra işletme fakültesinin kapatılıp yerine sağlık bilimleri fakültesi kurulması kararını aldınız.

bu karardan sonra tekrar görüşme talebinizde; sağlık bilimleri fakültesi değil de eczacılık fakültesi olmasını ve eczacılık için gerekli labaratuvar alt yapısınıda üstlenmemizi istediniz. biz aile olarak bunu hem yaptığımız hayır hemde yaşadığımız şehir adına sevinç ve heyecanla karşılayıp kabul ettik.

ancak bu işin kopartılabilmesi için siyasi desteğe ihtiyaç olduğunu sözlerinizle beyan ettiniz.

sizin bu teklifiniz sonucunda biz bu konuyu bafra’nın gündemine taşıdık. yaptığımız istişareler doğrultusunda bir komisyon oluşturduk. başta Samsun milletvekili Orhan Kırcalı ve iktidar milletvekilleri , bafra belediye başkanı hamit kılıç, bafra tso başkanı göksel başar, ak parti bafra ilçe başkanı ibrahim semiz, mhp bafra ilçe başkanı barboros turna ile birlikte ankara’da biz dizi ziyaretlerde bulunduk. ve gerekli siyasi desteği size sağladık.

siyasi girişimlerimiz doğrultusunda yök başkanlığının sizden istediği 07.03.2019 tarihinde 2019/73 sayılı senato toplantısında, bafra işletme fakültesinin kapatılarak, sağlık bilimleri fakültesi kurulmasına ilişkin alınan kararı iptal ettiniz. aynı toplantıda yine kamu kaynaklarını etkili kullanmak adına bafra işletme fakültesinin kapatılıp aynı fiziki alanda faaliyet göstermek üzere (bakın burası çok önemli) aynı fiziki alanda faaliyet göstermek üzere bafra eczacılık fakültesi kurulmasına ve konunun 2547 sayılı kanunun 7/d-2 maddesi uyarınca yök başkanlığına sunulmasına oy birliği ile karar verdiniz.

cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle omü’ye verilen eczacılık fakültesi kurma yetkisini, verdiğiniz sözlerinizin arkasında durarak bafra’dan yana kullanmanızıbeklerken sukutu hayale uğradık.
fakülte binasını bağışlayan hayırsever aile olarak bafra eczacılık fakültesinin bölgemize birçok yarar sağlayacağına inancımız tamdır, bafra’mız kazansın mantığıyla çıktığımız bu yolda hakkaniyetli bir şekilde tüm bafra halkı ile birlikte bu konuya destek alıp eczacılık fakültesinin bafra’ya verilmesini temenni ediyoruz. yaptığımız hayrın en güzel şekilde yerine ulaşması ve diktiğimiz fidanın yeşermesi için uğraş veriyoruz. dolayısıyla eczacılık fakültesi bafra’nın hakkıdır.
lütfen sözünüzün arkasında durun.
dedi.



Ticaret Odası Başkanı Göksel Başar konuşmalarında; Eczacılık Fakültesinin Bafra’ya gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Olumsuz durumları bertaraf etmeye çalışıyoruz. İşin takipçisiyiz. Dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise konuşmalarında;

Baştan beri sürecin içerisindeyiz. Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı Öncülüğü’nde Fakültenin Bafra’ya gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz.Verilen sözleride biliyoruz. Bafra’mızın hakkını kimseye yediremeyiz, İşin Sonuna kadar takipçisiyiz. Dedi.

Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasına, Bafra Belediye Başkanı , Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve üyeleri, Bafra Ticaret Borsası Başkanı ve üyeleri, Bafra Ziraat Odası ve üyeleri, Bafra Malmüdürlüğü , Bafra Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Ak Parti İlçe Başkanlığı Başkan Yardımcısı ve Üyeleri, Mhp İlçe Teşkilatı Başkanı ve Üyeleri, Chp İlçe Teşkilatı Başkanı ve üyeleri, İyi Parti Teşkilatı ve Üyeleri, Saadet Partisi Başkanı, Yeniden Refah Partisi Başkanı, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü, Bafra için Hepimiz Sivil İnisiyatif gurubu, Bafra Genç İş adamları Derneği Başkanı ve üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürülüğü, Pazarcılar Odası Başkanlığı, Kahveciler Odası Başkanlığı, Muhtarlar Odası Başkanlığı, Sendika Temsilcileri, Sakatlar Derneği Başkanlığı ve üyeleri, Bafra Turizm Derneği Başkanlığı, Bafra Umut Derneği , Bafra Bisiklet Kulübü Yönetimi, Bafra Bengülüler Derneği, Samsun LösevTemsilcliği, Bafra Ülkü Ocakları Başkanı ve Üyeleri, Bafra Anadolu Lisesi Mezunları Derneği, Bafra Gazeteciler Cemiyeti Derneği, Türk Eğitim-Sen Temsilcileri, 1930 Bafra Spor Kulubü Başkanı, Bafradaki mahalle muhtarlarımız, Habider Dernek Başkanı, Bafradaki Eğitim ve Öğretim Görevlileri, (tüm Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri), Arslan ailesi ve Bafra Halkı katıldı.