Projenin tanıtım toplantısı öncesi İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan KANDAZOĞLU, ‘Gencim, Enerjiğim, Nitelikliyim, Çalışkanım, İstihdamım Zenginliktir’ projesi ile ilgili bir konuşma yaparak proje hakkında bilgi verdi.
 
        Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel BAŞAR yaptığı konuşmasında, “Çıraklık Eğitim Merkezi ile birlikte yaptığımız ‘Gencim, Enerjiğim, Nitelikliyim, Çalışkanım, İstihdamım Zenginliktir’ projesi tanıtım toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Bu proje tamamıyla AB fonlarından finanse edilmektedir. Ülkemizin girişimci ve kalifiye eleman ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Bu bağlamda bu projenin çok faydalı olacağına inanıyorum. Bildiğiniz gibi Bafra ilçemizde iki Organize Sanayi bölgemizin bir tanesi faaliyete geçti, Sera Organize Sanayi Bölgemiz de inşallah 2017 yatırım programına alınacaktır. İki Organize Sanayi Bölgesi olan Bafra ilçemizde ilerde çok elemana ihtiyaç olacaktır. Bu tip projeler sayesinde ilimizde inşallah nitelikli eleman yetişecektir. Sayın Valimize teşekkür etmek istiyorum. İlimize geldiği ilk günden itibaren yaptığımız bütün çalışmalarımızda bizlerin yanında olduğu için, her konuda önümüzü açtığı sizlerin huzurunda bir kez daha çok teşekkür ediyorum.”dedi.
         Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN ise yaptığı konuşmasında, “Bu tarz projeleri gördüğüm zaman inanın çok seviniyorum. Okullara gittiğim zaman öğrencilere mutlak suretle yabancı dil öğrenmelerini öneriyorum. Eğer maksat istihdamsa, eğer olay iş se daha fazla mal veya ürün satmaksa bir dili profesyonelce bilmek gerekiyor. ‘Bir dil bir insan, iki dil iki insan’ en azından iki dil bilen insan daha çok şanslıdır. Çocuklarınızı mutlak suretle yabancı dil öğrenme konusuna inandırın. İnandırdığınız zaman öğreniyorlar. Çocuklarımız eğer yabancı dil bilirlerse, aynı zamanda kendi dillerini de çok iyi bilirler. Bizim temel sorunumuz, işin kötüsü biz aslında Türkçeyi de bilmiyoruz. Bunun Bafra’sı, Alaçam'ı, köyü-kenti yok, her şekilde yavrularımızın, çocuklarımızın bir dil öğrenmesi gerekiyor. Arapça dersi veren bizim Samsun'da bir tane proje İmam Hatip Okulumuz vardı.  Canik ilçemize de yeni yapılan İmam Hatip Okulu'nu da Rusça temelli İmam Hatip Okulu yapalım dedik. Bunu özellikle Cumhurbaşkanımız Samsun'u ziyaretlerinde kendisine ilettiğimiz zaman çok ilgisini çekti. Bizim yarımızın en azından Rusça bilmesi gerekiyor. Çünkü Rusya 350 milyon nufusa sahip, ticaret yaptığımız bir ülke. Bafra Samsun ilinin en büyük ilçesi. Bizim istihdam konusunda insanlara işsiz kalmaması aylak-aylak gezmemeleri için mutlak suretle meslek edinmeleri konusunda bu tür projelere destek vermemiz lazım. Bununla ilgili de biz biraz alt yapıları olgunlaştırıyoruz, çalışıyoruz.

 
        Her zaman söylüyorum. Bir kişiyi fazladan işe alan insana saygı duyuyorum. Onu kucaklayasım geliyor. Çünkü bizim temel sorunumuz işsizlik. Dünyanın sorunu işsizlik. İşsizliği çözen ülke yok. Samsun bu bölgede işsizlik düzeyinde en düşük seviyede. Biz işsizlikte Türkiye ortalamasının altındayız. Biz nitelikli eleman yetiştirmek durumundayız. Onun için de ilçemizde bir Sera Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Biz normalde Bafra Organize Sanayi Bölgesini Karma Organize Sanayi Bölgesine çevirdik ve Cerrahi Aletlerin üretimini inşallah biz burada yapacağız. Cerrahi Aletler üretimine talep olduğu zaman bu arzı karşılamak üzere insanlar yeni elemanları istihdam edecekler. Bizim derdimiz hep söylüyorum istihdam. Terörün ilacı da emin olun bu. İşsiz adam ne olacak aylak-aylak gezecek, ikinci gün başka işlere karışacak ve üçüncü gün kim para veriyorsa onun emrine girecek. Bundan dolayı biz mutlak suretle nitelikli eleman yetiştirmemiz gerekiyor. Bunun yolu yöntemi bu tarz kurslar ve Meslek Liseleridir. Bakın bir şey başardık. Milli Eğitim Bakanımızı ziyaret ettiğim zaman Samsun’da Cerrahi Aletler Lisesi açalım dedim. Bakanımız buna olur vererek müfredatını da siz yapın dedi. Bu okulumuzu Tekkeköy ilçesinde okul müdürünü atayıp inşallah açacağız. Samsun sağlık sektöründe 15 bin farklı cerrahi alet üretmektedir. Buradaki arkadaşlar Karma Organize Sanayi Bölgesinin Bafra ilçemizde olması için çok büyük emek verdiler. Cerrahi Aletlerin üretimini inşallah biz burada yapacağız. İnşallah bu istihdamla ilgili yapılan çalışmalar Bafra ilçesine çok ciddi katkılar sağlar. Bu projenin ilimize, ilçemize, gençlere hayırlar getirmesini diliyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.”dedi.

 
         Sayın Valimiz konuşmasının ardından ‘Gencim, Enerjiğim, Nitelikliyim, Çalışkanım, İstihdamım Zenginliktir’ projesi tanıtım tomplantısının şeref konuğu olan ASTAŞ Holdig Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kaya AŞÇI'ya günün anısına plaket verdi.
 
        Konuşmaların ardından proje yetkilisi ve koordinatörü Ayşe ÇAKIROĞLU ‘Gencim, Enerjiğim, Nitelikliyim, Çalışkanım, İstihdamım Zenginliktir’ projesi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
 
        ‘Gencim, Enerjiğim, Nitelikliyim, Çalışkanım, İstihdamım Zenginliktir’ projesi tanıtım toplantısına ayrıca, Bafra Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Dr.Hakan KUBALI, Bafra Belediye Başkanı Zihni ŞAHİN, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.