Bu günlerde Bafra’lı iş adamlarının gündemindeki konulardan biri iş başarılarını Bafra merkezli sürdürebilme gücüne sahip Bafra Ticaret ve Sanayi odası yönetimini oluşturma çalışmaları içinde olduklarını görüyorum. Bu amaçla güç birliği ve ortak noktalarda buluşabilecek ve Bafra’yı yatırımlarda ön plana çıkarabilecek iş adamlarının gayretlerini izliyorum.

İş İnsanı Serdal Sefa Kocabaş, henüz bir açıklama yapmasa da adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.
Mevcut Başkan Göksel Başar ve Serdal Sefa Kocabaş

Serdal Bey, kültürlü bir aile geleneğinden geliyor. Bafra’nın sevilen iş insanı Damsan’nın kurucusu Recep Kocabaş’ın oğlu

Çok başarılı bir iş insanı. Herkesle barışık bir kişiliği var.

Milletvekili Aday adaylığında vatandaşın sevgi ve saygısını kazandı. Derli toplu, kavgadan uzak kişiliği ile bir iş insanı profili çiziyor. Bu anlamıyla Bafra’nın her kesimden olumlu bir dönüş alması mümkün gözüküyor.
 

Başkan Göksel Başar, ise 2 dönemdir Ticaret Odası başkanı,Başar, 7 yıldır bu mevkide bulunuyor ki, iş insanı kişiliği dahil ona dair bildiklerimiz hep bu süreçte şekillendi.

Bafra Ticaret Odası’nda  şu an liste savaşı yaşanıyor…

Meslek komitelerinden seçilip Meclis üyesi olabilmek için büyük bir yarış var. Ticaret Odası  Başkanlığı seçimi, Meclis üyeleri seçiminden sonra yapılacak. Başkanı, Meclis üyeleri seçeceği için Meclis üyeliği yarışı hayati önemde.İki Başkan Adayı’da Meclis komitelerinden seçilecek adayları bulmaya çalışıyor….

İki Başkan Adayı’da Meclis Komiteleri’ndeki adayların yarısını oluşturmuş bulunuyor…Geçen dönem Başkan Başar’ın listesinden girip bu dönem Serdal Bey’in listesinden girecek isimler var. Meclis komitelerinde iki başkan adayının listesinde Giad üyeleride bulunuyor…

İKİ BAŞKAN’DA SATRANÇ OYNUYOR

İlk defa bir Ticaret Odası seçimleri bu kadar zevkli geçiyor..

Bir başkan adayı bir meclis komitesi grubunda hamle yaptığı zaman, diğeri hemen karşı hamle yapıyor…

Listeleri  bildiğimiz için bu yarışmanın kıran kırana geçeceğini rahatlıkla söyleyebilirim….

ORTAK AKIL

Bafra  Ticaret ve Sanayi Odası seçiminde tek kişinin öne çıktığı bir düşünce yerine, yönetimin “Ortak Akıl” karakterini öne çıkaran bir yapılanmaya ihtiyaç vardır. Bence, üzerinde özenle ve dikkatle durulması gereken konu bu olmalıdır.

Editör….