Bafra GİAD olarak üzerinde durduğumuz en önemli konu Bafra’nın marka değerini arttıracak projeler üretmek ve bu tür projelere katkı sağlamaktır. Bu konuda yapılan çalışmalarımızdan bahsetmek isterim.

Bafra pirinci Türkiye’deki pirinç üretiminin ’ünü karşılamasına rağmen marka değeri oluşturma hususunda üzülerek belirtmek isterim ki istenilen noktaya ulaşamamıştır. Bafranın ürünleri olan Bafra Pirinci, Bafra Pidesi, Bafra Kaymaklı Lokumu, Bafra Nokulu gibi yöresel ve bu bölgeye ait olan lezzetlerin tanınırlığını arttıracak çalışmalar yapmalıyız.

Genç İş Adamları Derneği olarak Bafra Yöresel ürünlerin pazarlandığı ve nihai tüketiciye ulaştırılabildiği bir internet sitesini hayata geçirmek istemekteyiz. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte olup kısa süre içerisin de faaliyete geçirmeği amaçlamaktayız. Böylece Bafra çatısı altında bir marka değeri oluşturma adına yol kat etmeyi amaçlamaktayız

Burada birlikte istişare halinde olmamız Baframız ve Bölgemiz için yaptığımız çalışmalar sadece bizler için değil, bizden sonra bu bölgede yetişecek genç nesiller için büyük önem taşımaktadır.’ Dedi

Bafra Marka değerinin arttırılması ve Yöresel Ürünlerinin tanıtılması ile ilgili ortak çalışmaların yapılabileceği ve Bafra Yöresel Ürünler Festivalinin hayata getirilebileceği görüşleri bildirildi.

Gerçekleştirilen toplantıya Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Meclis Başkanı Nur Aydıner Meral, Yön.Kur.Bşk.Yrd. Erkan Mustafa Tokur, Yön.Kur. Üyesi ve TOBB Delegesi Coşkun Atasoy, Yön.Kur. Üyesi İbrahim SÜZEN, Yön.Kur. Üyesi Tayfun Erduran ile Bafra GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Güngör, GİAD Yönetim Kurulu ve Üyeleri ile Bafra TSO Genel Sekreteri Talip Şahin Katıldı.