Bafra’nın trafik konusunda kanayan yarası olan, kazalara ve ciddi trafik sıkışıklıklarına sebep olan Tofaş Kavşağı’nda alt geçit yapımı için çalışmalar başlatılmıştı. Bafra halkının merak ettiği ise kavşağın yeni formasyonunun nasıl olacağıydı.

Tofaş Kavşağı projesi  bugün basınla paylaşıldı..

Samsun Ak Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,Bafra Ak Parti İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz ve Samsun Karayolları Bölge Müdürü Rıfat Silov, Tofaş kavşağı’nda incelemelerde bulundu.

Karayolları Bölge müdürü Tofaş kavşağı’nın proje sunumunu gerçekleştirdi.

Vekil Kırcalı yaptığı açıklamada;Kavşağın bir yanında sanayi, diğer yanında otogar ve şehir merkezinin olması nedeniyle, yoğun olan şehir içi trafiğinin Karadeniz Sahil Yolu trafiği ile kesiştiği “Tofaş Kavşak”ı uzun süreli beklemelere, yüklü akaryakıt israfına ve yüksek oranda emisyon salınımına sebep olmaktaydı. Bir süredir devam eden çalışmalarımız neticesinde “farklı seviyeli kavşak” imalatı yapılmasına başlanmıştır kısa süre içinde hizmete girecektir dedi.

Başkan Kılıç;AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı’nın söz konusu projenin hazırlanmasında ve kangren halindeki sorunun giderilmesinde büyük çabası ve emeğinin bulunduğunun altını çizen Başkan Kılıç, “2020 Yılı Eylül ayı içerisinde ilgili alanda gerçekleştirilen istişareler ve 4 alternatif proje üzerinde yapılan değerlendirmelerin ardından hızlı bir şekilde ilgili bakanlıktan olur alınması takdire şayan bir çalışmadır” dedi.

Başkan Kılıç, yıllardır can ve mal kaybına sebebiyet veren kavşak üzerinde yapılacak çalışma, artık benzer üzücü vakaların yaşanmayacak olmasının yanında Bafra için önemli bir kazanım olacağını belirterek “Bafra’mızda sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik olarak Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediyemiz, İl ve İlçe yönetimimiz Cumhur İttifakı ruhuna uygun bir birliktelik ortaya koyuyoruz. Bu birliktelik ve uyum ilçede yıllardır devam eden sorunların birer birer ortadan kalkmasına vesile oluyor.