Bafra Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile planlanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Alaçam Gençlik merkezinde başlatılmıştır.
Mülakatlarda başarılı bulunan Girişimci adayları, 9 gün 70 saat sürecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programını başarıyla tamamlayarak,  sertifika almaya hak kazanacak ve İş Planları ile KOSGEB’e başvuru yapabileceklerdir. İş planı KOSGEB tarafından uygun görülen Girişimcilere, 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi imkanı sağlanacaktır. 50 bin liralık hibe erkek girişimcilerimiz için yüzde 70, kadın girişimci, Birinci derece şehit yakını veya engelli girişimcilerimiz için de yüzde 90 olarak uygulanacaktır.
Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Göksel Başar yaptığı açıklamada 
‘Bilindiği üzere, Ülkemizin ve Bölgemizin en büyük sorunlarından olan istihdamın arttırılması ve Ekonomik Kalkınma konularında fayda sağlayıcı projeler içerisinde yer almak en öncelikli amacımızdır. Bafra’da gerçekleştirmiş olduğumuz Girişimcilik Destek Programları ile birlikte  Alaçam ve Yakakent bölgesinden sık sık talepler gelmekteydi. Bizde Bafra TSO olarak KOSGEB ve İŞKUR ile ortak mutabakat sonucu hizmet alanımızda olan bu ilçelerimiz için Girişimcilik Destek Programı Eğitimi gerçekleştiriyoruz.  Bu destek programı ile, Bölgede kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize destek olmayı amaçlıyoruz. İlçelerimize ve Bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.’ dedi