Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Mustafa Tokur’un konuşmaları ve katılımcılara teşekkürü ile başlayan program, 12 .Meslek Komite Başkanı Selma Erduran’ın Sigortacılık Mesleği ile ilgili vermiş olduğu genel bilgilendirmeler ile devam etti. Sektörün geçmişten bu güne kat ettiği mesafeden bahseden Selma Erduran Sigortacılık Faaliyetinde bulunan Acente yetkilileri ile ortak akıl yürüterek mesleğin daha iyi yerlere getirilmesi konusunda çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Programda görüşülen konular; Trafik Sigortalarında serbest tarife Uygulaması, Sigorta Şirketlerinin Uyguladığı komisyon Oranları, Bankaların ve Kooperatiflerin poliçe kesmeleri ve Yasal mevzuat dışında gayri resmi şekilde faaliyet gösteren acenteler hakkında çalışmalar yapılması konuları görüşülmüştür.

5684 Sayılı Sigortacılık Kanununun amaç ve kapsamı;  ‘Ülkemiz sigortacılığının geliştirilmesini sağlamak,  sigorta sözleşmesinde yer alan kişilerin hak ve menfaatlerini korumak ve sigortacılık sektörünün güvenli ve istikrarlı bir ortamda etkin bir şekilde çalışmasını temin etmek üzere bu Kanuna tâbi kişi ve kuruluşların, faaliyete başlama, teşkilât, yönetim, çalışma esas ve usûlleri ile faaliyetlerinin sona ermesi ve denetlenmesine ilişkin hususlar ve sigorta sözleşmesinden doğan uyuşmazlıkların çözümlenmesine yönelik olarak sigorta tahkim sistemi ile ilgili usûl ve esasları düzenlemektir’

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası 12. Meslek Komitesi ve Toplantıya katılan Acentelerin ortak almış oldukları karar ile 5684 Sayılı Sigortacılık Kanununa aykırı hareket eden kişiler hakkında gerekli başvuruların yetkili kurumlara en kısa süre içerisinde başlatılacağı bildirilmiştir. Bu kapsamda Kanunun ön gördüğü Meslekten Men, İdari Para Cezası ve Hapis cezası gibi yaptırımların söz konusu olduğu bilinmesi gerektiği belirtildi.

Gerçekleştirilen İstişare Programına Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Tokur, Meclis Üyesi Abdullah Bülbül, 12. Meslek Komite Başkanı Selma Erduran, 12. Meslek Komite Başkan Yardımcısı Sedat Urkaya,  12. Meslek Komite Üyesi Cumhur Uzun, Bafra TSO Genel Sekreteri Talip Şahin, Bafra TSO Sanayi ve Dış Ticaret Uzmanı veSigorta Acenteleri Yetkilisi Alişan Dereci ve Bafra TSO’ya kayıtlı Sigorta Acenteleri katıldı.