Bafra Haber-Tütün diken, toplayan ve yetiştiren kadınlarımızı sembolize eden Bafra Tütün Merkezi bahçesindeki tütünlerin kısa zamanda boy vermesi; bizleri bir zamanlar dünyaca ünlü Bafra Tütünü ve tütüncülüğü günlerine götürdü. Ayrıca yine Bafra Tütünü' nü sembolize eden bir sergende tütünler TÜTMÜ Bahçesi' nde  halkın istifadesine sunuldu

Yıllar öncesi tütüne uygulanan kota nedeniyle Bafralı tütün yetiştiricilerini tütüne küstüren bu olaydan sonra şimdi o eski güzel ve parlak günlere olan özlemi giderebilmek için önce Bafra'da Samsun b. Şehir Belediyesi, Bafra Tütün Müzesi faaliyete geçirildi.

Tütün Müzesi' nin bahçesindeki bankta oturan Bafralı vatandaşalrla tütün üretimi ve Bafra mahalelerinde ( köylerinde ) ki tütünün son durumu hakkında bazı görüşlerine başvurduk

Vatandaşlar hem Bafra Tütünü' nün geçmiştki tarihiveekonomik konumuna hem de Bafra Tütün Müzesi konusunda açıklama ve görüşlerini bildirdiler.

Bu arada Çetinkaya'da toprağa verilen şehidimizve tüm şehitlere de rahmet dileyen Bafralı vatandaşlarımız duydukları acıyı da dile getidiler.

Oktay ZERRİN- Bafra