Yörgüç Mahallesi Camii avlusunda gerçekleşen ‘Şükür ve Afat’ programı öğle namazından sonra Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Okunan dualar kılınan öğle namazından sonra Kurban etinden hazırlanan Haşlama, Keşkek ikramı yapıldı.

Gelenek haline getirilen ‘şükür ve afat kurbanı’ kesimi bu yıl 14 Mayıs Pazar günü yapıldı. Cami avlusuna toplanan misafirlere dualar eşliğinde kazanlar dolusu yahniler ve keşkekler dağıtıldı.

HER TÜRLÜ AFETLERDEN KORUNMASI İÇİN DUA YAPILDI Yörgüç Mahalle Muhtarı Hasan Sezen, bu geleneğin yıllardır, sürdüğünü ve bunun bu yılda sürdürmekten gurur duyduklarını belirtti.

Her yıl yaz mevsimiyle birlikte yapılan ‘afet kurbanı’ geleneğinin hiç aksatılmadan sürdürüldüğünü belirten Yörgüç Mahallesi(Köyü) Muhtarı Hasan Sezen, her yıl yazın gelmesiyle yapılan afet kurbanı programının, eski bir gelenek olduğunu söyledi. Her zaman bolluk ve bereketin, huzur ve mutluluğun, birlik ve beraberliğin içerisinde olduklarını belirten Yörgüç Mahallesi Muhtarı Hasan Sezen,” Her türlü doğal afetten korunmak amacıyla dualarla başlayan etkinlik, imece usulüyle kurbanların kesilmesi, kazanlarla hazırlanan yemeklerin yenmesiyle devam ediyor. Bu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz" dedi. Şükür ve Afat kurbanı programına; Bafra Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Çamaş, Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır, Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Osman Osma, Yörgüç Mahallesi sakinleri ve çevre mahallelerden (köylerden) gelen vatandaşlar katıldı.