Ziyarette Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner DAMSAN ŞİRKETLER GRUBU Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş’a yaptığı örnek çalışmalar ve Bafra Tarımına yeniliklerle katkı sağlayarak ilk defa siyah pirinç üretiminden dolayı teşekkür etti.

Tosuner ayrıca,’’ Türkiye’nin en verimli ovalarından biri olan Bafra Ovasımızda  çeltiğin hasadı geçtiğimiz günlerde başladı.

Bafra 2015 yılında 71 bin dekar alanda yapılan çeltik şu an 2020 yılında 134 bin dekara çıktı. 2021 yılında ise 150 bin dekara çıkmasını hedefliyoruz.

Çeltik üreticiliğinde Türkiye’de ikinci sırada bulunan Bafra’da 49 kırsal mahallede 2 bin 230 çiftçi çeltik yetiştiriciliği yapılıyor. Bafra'nın çeltik yetiştiriciliğinde ekonomiye katkısı ise yıllık 450 milyon TL'yi bulmaktadır. Bugün ise yaptığı yeniliklerle örnek bir iş insanı olan ve Bafra’da ilk defa siyah pirinç üretimi için atılım yapan DAMSAN ŞİRKETLER GRUBU Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş’ı ziyaret ederek oda olarak teşekkürlerimizi sunmak istedik. Bereketli bir sezon diliyoruz.

Bizlerde Bafra Ziraat Odası olarak ta çalışmalarımızı ve projelerimize aralıksız devam ediyoruz.’’dedi.

DAMSAN ŞİRKETLER GRUBU Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş ise Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve  beraberindeki heyetin  ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirtikten sonra yaptığı açıklamada,’’ Çakıl diye tabir edilen bir dere yatağını düzelterek çeltik ekimi yaptık. Atıl durumda olan bir araziyi ıslah ettik. 4 farklı çeltik üretimi yaptık. Siyah pirinci ürettik. Bu ürünlerin tamamında  160 ton civarında bir üretim bekliyoruz. Yaklaşık olarak 17 bin kişiye yetebilecek bir pirinç üretimi yaptık. Bu yıl güzel bir sezon geçiriyoruz. Siyah pirinç yaklaşık 13 dönümlük bir alana ekildi, arkasında ise yasmin diye tabir edilen kokulu bir pirinç türü daha denedik. Siyah pirinç ve yasmin Bafra'da ilk defa denendi. Diğer tarafta ise Osmancık pirinci denen pirinç türümüz mevcut. Arazide yerli tohum uygulaması gerçekleştirdik. Zeybek markasının tohumunu sertifikalı olarak yetiştirmesini yaptık. Bafra artık Türkiye'nin çeltik üretiminde önemli bir yere gelmiştir.

Topraksız tarımda ürün yetiştiriliyorsa topraksız bir alanda çeltik neden üretilmesin dedik ve sonuçları hep birlikte görüyoruz. Yeni sezonun tüm üreticilerimize ve  bereketli olmasını diliyorum.’’diyerek sözlerini tamamladı.