Samsun’un Bafra İlçesi Fener Köyünde 1. Çeltik Hasadı Etkinliği düzenlendi.

Bafra Ziraat Odası öncülüğünde 1 Çeltik Hasadı günlüğü düzenlendi. Çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıyan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, ‘Bafra’da 120 Bin dekar alanların ekimini başlattığımız ve 1.sini düzenlediğimiz çeltik hasadına hoş geldiniz.

Biliyorsunuz ki Bafra ovası Türkiye’nin 2. Tarım ovası bu sene ki verimler çok kaliteli fakat kalite yüksek fiyat düşük, biran önce yetkililerin çeltik alımlarını ve fiyatları belirlemesini sizlerden rica ediyorum’ dedi. Çeltik hasadı etkinliğinde konuşan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar şunları dile getirdi, ‘hepimiz biliyoruz ki çiftçilerimiz bir yıl boyunca sarf ettiği emeğin, alın terinin ve harcadığı paranın karşılığını hasatla alıyor.

İyi bir mahsul olursa ve ardından iyi bir fiyat oluşursa çiftçimiz bayram ediyor. Dünya ortalama çeltik verimi dekarda 450 kg çeltik üretiminin gerçekleştirildiği üretici ülkeler arasında en fazla verimi mısır ver ABD alıyor. Diyen bayraktar sözlerine şöyle devam etti, bir Ortadoğu ülkesi olan Mısır’da, çeltik verimi dekarda 892 kilograma ulaşıyor, bu ülkeyi 858 kilogramla ABD izlerken ülkemiz verim dekarda 794 kilogramı buluyor.

Çiftçimiz, çeltikte dünya ortalamasının çok üzerinde verime ulaşmış durumda’’ dedi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a plaket verdi. Ardından milletvekilleri ve beraberindeki heyet çeltik hasadına katılırken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da biçerdövere binerek hasat yaptı.

 Samsun’un Bafra ilçesi Fener Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Demir, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Bafra Kaymakam Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çiftçiler katıldı. Hasad etkinliği protokolün hasad ekimi ile son buldu.