Samsun’un Bafra İlçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü programları asri mezarlık şehitliğinde 15 Temmuz 2016’da asker, polis ve resmi kurumların içerisine sızan Fethullahçı terör örgütü ‘FETÖ’ darbe girişiminde, darbeye engel olmak adına şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimiz için Bafra Müftülüğünün Kuran-I kerim okunması ile başladı.

O geceki hain saldırı dolayısıyla şehit olan tüm kardeşlerimiz devletin bekası için şehit mertebesine ulaştı diyen Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel sözlerine şu şekilde devam etti, ‘’O gece bende Ankara’daydım. Çok sayıda da yaralımız vardı, Allah hepsinin yardımcısı olsun. Bu hainler bizim insanımıza acımadı. Bizim milletimiz bunu kendi gücüyle püskürttü. Biz milletimizle ne kadar gurur duysak azdır.

Din görüntüsü altında yıllarca insanlarımızdan yararlanmış diyen Türkel, biz onları iyilik olarak düşünürken onların kafalarında başka planlar varmış’ dedi.

Bafra şehitliğinde ki programdan sonra Bafra Büyük camide Kuran-ı Kerim okunarak devam etti, Kuran-I Kerim okunduktan sonra çeşitli ikramlarla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik 1. Günü sona erdi.

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel’in konuşmasının ardından Bafra protokolü, şehit mezarlarına çiçek bıraktı.