Sıfır otomobillere ÖTV indiriminin ardından bir de yıl sonu indirimi eklenince fiyatlarda düşüş yaşandı.

Yapılan indirimlerden etkilendiğini ifade eden Arslan Otomotiv’in Sahibi Harun Arslan , durumun kendilerini etkilediğini ve yapılan yıl sonu indirimlerinin ardından yaklaşık 1,5 aydır satışların durma noktasına geldiğini söyledi.

2. el oto piyasasındaki durgunluğun yıl sonuna kadar devam edeceğini belirten Arslan, Yaşanan durumun Ocak ayından sonra düzelmesini umduğunu  Yoksa ikinci el araç satışı yapan birçok kişinin büyük ölçüde zarar edeceklerini ifade etti.

“ŞU ANDA 2. EL ARAÇ SATIŞI YAPAMIYORUZ DESEK YERİDİR”

Bafra’da  yıldır araç satışını yaptığını ancak son 4 aydır piyasanın çok durgun olduğunu söyleyen Harun Arslan, 3-4 ay öncesine kadar güzeldi her şey. Sıfır araçlar satılmayınca 2. el araç piyasası çok iyiydi. Şimdi sıfır araçlarda ÖTV indirimi yapıldı. Bizim durumumuz onların 3 ay önceki durumuna döndü. Şu anda 2. el araç satışı yapamıyoruz desek yeridir. Çünkü sıfır otoda ÖTV ve kredi faizlerine indirim yaptılar. Biz şimdi kilitlendik. Ama Ocak ayından sonra durum değişir” dedi.

“FİYATLARI DÜŞÜRDÜK AŞAĞIYA, YİNE DE SATILMIYOR”

Piyasanın durgunluğu sebebi ile satmak istediği araçların fiyatını düşürdüğünü ancak alıcı bulamadığını dile getiren Harun Arslan, “Fiyatları düşürdük aşağıya, yine de satılmıyor. Biz piyasanın yılbaşından sonra değişmesini bekliyoruz. Umudumuz var. Ama değişmezse 2. el piyasası tamamen değişir. Büyük zarar eder” diye konuştu.