Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Bafra’da gerçekleştirilen sertifikalı ceviz fidanı dağıtımı töreninin ardından ilçede yapılan yatırımları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Yapımı devam eden 2. köprü inşaatını inceleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yüklenici firma yetkililerinden köprünün yılbaşına kadar tamamlanacağı sözünü aldı.

SEDDE BAFRA’YA PRESTİJ KAZANDIRACAK
Hızla devam eden Sedde Projesi’nin Bafra’nın çehresini değiştireceğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Sedde Projesi kapsamında Gelin Köprüsü adıyla tarihe geçen Çetinkaya Köprüsü’nün denize doğru akan iki yakasında yapılacak peyzaj ve düzenleme çalışmaları tamamlanarak Samsun halkının hizmetine sunulacak. Bu çalışmamız tamamlandığında özellikle Bafra halkının büyük bir beğenisini kazanacağını düşünüyorum. Eskiden berduşların mekanı olarak bilinen buraları temizliyor, düzenliyor ve sosyal bir alan haline getiriyoruz. Sedde projesi sadece peyzaj ve çevre düzenlemesinden ibaret değil. Proje kapsamında bisiklet ve koşu yolları, kanal, amfi tiyatro gibi tamamen vatandaşlarımızın kullanabileceği sosyal donatılarda yer alacak. İnanıyorum ki bu proje ilçe ekonomisine ve turizmine de büyük katkılar sağlayacaktır. İnşallah önümüzdeki yılın sonlarına doğru Sedde Projesini bitireceğiz. “ dedi.

BAFRA’NIN 2. KÖPRÜSÜ YILBAŞINA HAZIR OLACAK
Başkan Yılmaz Sedde çalışmalarını inceledikten sonra yapımı devam eden Fener – Koşu köprüsünü de ziyaret etti. Burada yüklenici firma yetkililerden yılbaşına kadar bitirme sözü alan başkan Yılmaz, “Türbe - Kalaycılı köprümüzün ardından Bafra'mıza kazandırdığımız ikinci köprü olan Fener- Koşu köprüsü de tamamlanmak üzere. Köprü inşaatını yapan müteahhitimizden sözü aldık. 31 Aralık akşamına kadar köprü bitirilip kullanıma açılacak. Fener ve Koşu mahalleleri çevresindeki binlerce çiftçimizin asırlık sorunları bu köprüyle bitmiş olacak. İlk köprü vatandaşlarımızı rahatlatmıştı. Ama bu köprüyle mesafeler daha da kısaldı. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” açıklamalarında bulundu.