Karadeniz Kalkınma Ajansı kaynaklı olarak sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için 2 bin 500 adet ceviz dağıtımı yapıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi, DOKAP, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile yapılan program İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirildi.

Programda konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç “Sağ olsun büyükşehir Belediyemiz bu işe destek vermiş. Ceviz son yıllarda her kesimden destek gören ve ekilen bir ürün. İnşallah ekilen fidanlardan güzel ürün alınır. Ekonomik olarak da iyi gelir elde edilir. Şimdiden herkese hayırlı olsun” diyorum”dedi.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise “Son derece lezzetli ve sıhhat açısından iyi bir gıda. DOKAP, Büyükşehir ve buna gönül veren ceviz ekiciliği konusunda kendisinde potansiyel gören üreticilerimize teşekkür ediyorum. Besin değeri ve insan sağlığı olarak aranan ürünler içerisinde. Zeytin dağıtımı yapmıştık. Onların ekimine de katıldım. Tütün üretiminin azalması ile köylerde bazı alanlar boş kalmış. Ve bu alanların zeytin ve ceviz gibi katma değeri yüksek ürünlerde dolması güzel olacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından üreticilere ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.