Yeni Kent Meydanı’nda düzenlenen törene Kaymakam Ali Fuat Türkel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serkan Erbaş, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, askeri erkan, daire amirleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende protokol, öğrencilerin ve vatandaşların bayramının kutladı. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Ali Fuat Türkel, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Türkel, konuşmasına, "19 Mayıs 1919`da Atatürk`ün Samsun`a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk milletinin karakterine ve adaletlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değerdir" dedi.


Öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunlarıyla devam eden programda, Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıl kutlamaları kapsamında Bafra Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Bayrak gösterileri ve okulların resmi geçiş töreni ile son buldu.