Bafra Devlet Hastanesi’nde görev yapan Doktor Ş. O,’nun Bafra Devlet Hastanesinde görev yapan doktorların bulunduğu Whatsapp grubundan Allaha ve Peygambere hakaretler yağdırdığı gerekçesi ile Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  Halkın Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerleri Alenen Aşağılama suçundan TCK 216/3’üncü maddesine göre Bafra 2. Asliye Ceza Mahkemesine dava açıldı.

DOKTOR DAHA ÖNCE AÇIĞA ALINMIŞTI

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen yapılan incelemeler neticesinde Bafra Devlet Hastanesi’nde görev yapan Doktor Şakir Orbay’ı soruşturma bitene kadar açığa almıştı.

KANUN MADDESİ NE DİYOR

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama

(1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.