Salgının son günlerde büyük artış gösterdiği Bafra’da da filyasyon ekibi mesai mevhumu gözetmeksizin canlarını riske atarak çalışmaya devam ediyor.

FİLYASYON EKİBİ NASIL ÇALIŞIYOR

Çeşitli dallarda sağlık çalışanlarından oluşan Bafra filyasyon ekibi korona virüs testi pozitif çıkan hastaların verdiği bilgiler ve araştırmalar neticesinde hastanın temas ettiği kişilerle ilk olarak iletişim kuruyor. Ardından koruyucu tulum, gözlük, maske ve eldiven giyen ekipler, belirlenen adreslere giderek bu kişilerden numune alıyor. Alınan numuneler referans laboratuvarlarına teslim edildikten sonra filyasyon ekibinin yaptığı çalışma sonuçları halk sağlığı uzmanlarından oluşan kurul tarafından değerlendirmeye alınıyor.

ANNE VE KIZI FİLYASYON EKİBİNDE

Son dönemde artan vakalar sebebi ile filyasyon ekibine Ağız diş sağlığı merkezinde görevli diş hekimi Aynur Parlak ve Bafra ilçe sağlık müdürlüğünde hekim olarak göreve başlayan Kızı DR Elif parlak görevlendirildi. Anne ve Kızının öz verili çalışmaları her kesimden takdir alıyor.

Hastane dışında evlerinde Koronavirüs tedavisi gören vatandaşlar, filyasyon ekibinin yoğun ilgisinden dolayı minnettarlıklarını dile getiriyor.