Bafra Devlet Hastanesinde doğum yapan anneler için hazırlanan Anne Misafirhanesinin açılışı Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar, Samsun Kamu Hastaneleri Başkanı Mehmet Kılınç, Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet İsmailoğlu ve doktorlar tarafından açıldı.

Açılış töreninde konuşan Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç “Bilindiği üzere bu hastanemiz bebek dostu bir hastane bundan sonraki süreçte de anne dostu bir hastane olacak. Samsun`da ki ilk anne dostu hastanemiz olacak burası. Bu kapsamda da değerlendirdiğimiz zaman anne otelimiz bizim olmazsa olmazlarımızdan. Doğum öncesinde ve sonrasında Bafra`nın yakın ve uzak mahallelerinde yaşayan tüm annelerimize burada kalınabilecek bir ortam oluşturduk” dedi.

Oruç`un ardından konuşan Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, “ Son yıllarda ülkemizin sağlık alanında aldığı mesafe dünyada takdire şayandır. Biliyoruz ki Türkiye`de sağlık hizmeti son derece kaliteli. İyi hizmet yaygınlaştı. Şimdide Bafra`mıza diş hastanesi yapılacak. Bafra`mızda çoğu illerde olmayan sağlık hizmetleri oluyor” dedi.