Başkan Şahin Asfalt seferberliği startını Gençlik caddesinde verdi. Başkan Şahin başlayan çalışmaları Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ile birlikte yerinde inceledi. Çalışanların Ramazan ayını kutladılar.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin incelemelerden sonra şu açıklamayı yaptı: “Daha önce de pek çok kez ifade ettiğimiz gibi ilçemizde 2012 yılından itibaren doğal gaz çalışmaları yapıldı. İlçemizde 370 km. yol bulunmaktadır. Doğal gaz çalışmaları sırasında yollarımızda 300 km kazı çalışması yapıldı. Doğal gaz çalışmaları % 90 oranında tamamlandı. Halkımız çevre dostu, temiz ve ekonomik bir yakıta kavuştu. Doğal gaz kullanan ailelerimiz geçmişe göre ayda 200. TL tasarruf yapmaktadır.

Bu büyük hizmete kavuşurken bunun getirdiği problemleri de yaşadık. Yollarımızda bozuldu. Biz önce Asfalt Şantiyesi ve Plenti tesisini kurduk. Asfalt serme makinesi, silindirleri asfalt bakım robotu, kamyonlar ve iş makineleri satın aldık. Parke taşı ve bordur fabrikamızı kurduk. 4 yılda kendi imkânlarımız ve personellerimiz ile 300.000 ton asfalt ve 150.000 metrekare kaldırım yaptık. Bu yatırımlar Bafra belediyecilik tarihinin en önemli asfalt tesisleri yatırımlarıdır. 4 yılda ise 25 yılda yapılan asfalt ve kaldırımdan daha fazlasını yaptık. Tabii 370 km. çok büyük bir mesafedir. Eksik kalan yerlerimiz var. Halkımız zahmet çekti. Bu yaz söz verdiğimiz gibi 100.000 ton asfalt yaparak yollarımızda ki problemi en aza indireceğiz. Yeni mahallelerimizde ise beton yol çalışmaları devam edecek. Bu 5 yıllık süreçte Bafra ve belediye olarak çok zahmet çektik, çok bunaldık. Fakat hem doğal gaza kavuştuk hem de yollarımız tamamen elden geçmiş oluyor. Bugün gençlik caddemizde çalışmalarımızın startını verirken her fırsatta bizlerle olan Samsun milletvekilimiz ve hemşerimiz Orhan Kırcalı Beye de çok teşekkür ediyorum.”