Bafra Öğretmen evinde gerçekleştirilen toplantı Bafra TSO Başkanı Göksel Başar’ ın açılış konuşmaları ile başladı. Başar konuşmalarında; ‘Bafra İş Geliştirme ve İhracatı Destekleme Merkezi Projesi amacına uygun şekilde ilerlemektedir. Projenin inşaat kısmı tamamlanmış olup Teknik destek bölümü projemizin süreçleri doğrultusunda devam etmektedir. Bugün burada Bölgemizde yer alan ve yeni yapılacak projelerde paydaş olarak çalışabileceğimiz kurum temsilcilerimiz ile bir aradayız. Bugün gerçekleştirilecek çalışmalar ileriki dönemlerde oluşturulacak projelere ışık tutacaktır’ dedi.

Moderatörlüğünü BİGEM Projesinde kısa dönem uzman olarak çalışan ABİGEM Genel Müdürü Şenay Yıldız’ın gerçekleştiği programda öncelikle bir swot analizi yapıldı. Swot analizi ile bölgemizin güçlü ve zayıf yönleri ile fırsat ve tehditleri tespit edildi. Ardından ihtiyaç ve beklentiler belirlendikten sonra konu başlıkları üzerinde görüşler alındı.

Gerçekleşen bu çalışmaların ardından uzmanlar tarafından hazırlanacak rapor neticesinde Bölgemize uygun projeler tespit edilmiş olacak. Akabinde belirlenen konular uzmanlar tarafından proje dosyaları haline getirilerek nihai sonuç için tekrar karar vericilere sunulacaktır.

Toplantıya Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Genel Sekreter Talip Şahin, KOSGEB Samsun Kobi Uzmanı Nebahat Livaoğlu,OMÜ SEM Müdürü Prof. Dr. Canan Kazak, Bafra M.Y.O Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Çırak,OMÜ Turizm Fakültesi Dekan Yard. Doç.Dr.Yetkin Bulut, Bafra Belediyesini temsilen Mustafa Öner Yaltırık, Bafra TB Genel Sekreteri Bayram Tosun,  Samsun TSO Dış Ticaret Müdürü Oğuz Sandıkçı, OKA YDO Uzmanı Emre Ertuğrul, Çarşamba TSO Proje Uzmanı Mehmet Akbulut, BİGEM Takım Lideri Mike Mann ve BİGEM İş geliştirme uzmanları katılım sağla