Bafra’da bir kişi Bafra polisinin ve Halk Bankası Bafra Şubesi güvenlik görevlisi ile personellerinin dikkati sayesinde 340 bin lira dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Olay, Samsun’un Bafra İlçesi Halk Bankası Şubesinde gerçekleşti. İddiaya göre, M.K. isimli 60 yaşında ki vatandaş telefon dolandırıcıların ağına takıldı. Kendisinden 340 bin lira hesaplarına yatırılması istendi. Halk Bankası önünde ki vatandaşın telaşlı ve heyecanlı tavırlarından şüphelenen devriyede ki polisler ile Halk Bankası Bafra Şubesi güvenlik görevlisi ile banka personelleri M.K.’nin yanına gitti. Durumun ne olduğunu soran polislere ve personele ise başından geçenleri anlattı. Durumu öğrenen polisler ve banka personeli dolandırıldığını söyledi. Banka şubesine giren ekipler ve personel kişinin hesaplarına bloke koydurdu. Blokeden sonra para aktarımı gerçekleşmeyerek Bafra polisinin ve Halk Bankası Bafra Şubesi güvenlik görevlisi ile personellerinin dikkati sayesinde olası bir dolandırıcılığında önüne geçmiş oldu.

Cep Telefonu Dolandırıcılıklarından Nasıl Kaçınılır?

Her dolandırıcılığın kendi özellikleri vardır ancak genel olarak hepsinin birkaç ortak amacı ve yöntemi bulunmaktadır. Sürekli olarak yeni dolandırıcılık türleri ortaya çıktığından beklenmeyen durumlar için hazırlıklı olmanız gerekir.

Bu mobil dolandırıcılıklardan kaçınmak için sizden istenen şeye dikkat etmeniz gerekir. Bunun yanı sıra, güvenliğinizi sağlamak için dijital hayatınızda daha iyi bir koruma tercih edebilirsiniz.

HABER : Emre Şahinol