Büyükşehir Belediyesi Bafra ilçesinde ise Kızılırmak sedde projesi, Bafra şehirlerarası terminali,  Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Projesi ve Atık su arıtma tesisi revizesi projeleri bütün hızıyla sürerken, Hasan Aslan Bulvarında Baskı beton kaldırım çalışmaları tamamlandı. Süleyman Türk Caddesinde ise sona geldi. Hasan Çakın caddesinde ise Baskı beton kaldırım çalışmalarına başlandı. Fevzi Çakmak mahallesinde Dededağ Fen Lisesi bağlantı yolunda ise sıcak asfalt çalışmaları yapıldı. Yeni mahalle olan köylerde ise grup yolları ve mahalle içi yollarında sıcak asfalt, beton yol ve satıh kaplama asfalt çalışmaları yapıldı.

BAFRA 4 BÜYÜK PROJEYE KAVUŞTU

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Çalışmalar hakkında şunları söyledi: “ Kızılırmak sedde projemizin ilk iki etabında sona geldik. Projenin içinde ki sıcak asfalt çalışmaları da tamamlandı. Kısa süre içerisinde tüm çalışmalar tamamlanacak. Kızılırmak sedde projesi için olmazsa olmazımızdır demiştim. Bu gerçekleşiyor. Tüm etaplarını yapacağız. Şehirlerarası otogar alanında ise eski binaların yıkım çalışmalar başladı. Baframıza yeni bir oto gar kazandırıyoruz. Bu yıl daha önceki yıllara oranla çok daha yoğun bir şekilde Sıcak asfalt, beton yol ve satıh kaplama asfalt çalışmaları yaptık. Büyük caddelerimizde Baskı Beton kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Bafra atıksu arıtma tesisi için 7.245.000 TL, revize çalışması sürüyor.” Dedi.

KIZILIRMAK DELTASI KUŞ CENNET PROJESİ

Başkan Şahin açıklamalarını şöyle sürdürdü “ Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Projemiz kapsamında Toplam 2.271 m2 İnşaat Alanına Sahip Tesisler + Butik Otel, 306 m2 Ahşap İskeleler, 3.256 m2 Otoparklar, 602 m2 Ahşap Yürüyüş Yolları ve 54 m2 Asma Köprü Yapılması ihale edilmişti. Burada Kır lokantası, Ziyaretçi Tanıtım Ünitesi, Yönetim Merkezi Ünitesi, Giriş Kontrol Ünitesi, Doğa Eğitim Merkezi ve Konaklama Merkezi, Cernek Seyir Bölümü, Ahşap Yürüyüş Yolları, Doğanca Ziyaretçi Tanıtım Merkezi Yapım çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca proje kapsamında özellikle kuş gözlemi yapan ulusal ve uluslararası turistlerin deltada konaklamaları, bölgede daha fazla vakit geçirebilmeleri ve özellikle yerel ekonomiye daha fazla katkı sağlamaları açısından bölgede yaşanan konaklama sorununu gidermek için Doğanca mahallesinde bulunan eski belediye binasının 14 odalı butik otel olarak düzenleme çalışmaları da devam etmektedir. “ dedi.